Hoyer2 | Schorsingen en oprichting commissie na onstnapping 21 ongedocumenteerden uit barakken

Urny Floran en Quincy Girigorie

Urny Floran, directeur gevangenis SDKK | Extra

De ontsnapping van 21 ongedocumenteerden uit de barakken van gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Korsou, SDKK is onacceptabel voor minister van Justitie Quincy Girigorie.

In dat soort bewoordingen liet de bewindsman zich uit tijdens een persconferentie die hij gaf naar aanleiding van het incident.

Dat er van alles mis is met de procedures en dat er onder het personeel rotte appels zitten, was hem al langer duidelijk. Girigories antwoord daarop is nu een commissie in het leven roepen die een rapport moet uitbrengen met details waar de problemen liggen in gevangenis. Over vier weken moet het op het bureau van de bewindsman liggen. Plannen voor de oprichting ervan die lagen al klaar, aldus Girigorie.

Het incident van vorige week heeft dat proces in een stroomversnelling gebracht. Ondertussen is een aantal personeelsleden de toegang tot de werkvloer ontzegd. En is er onderzoek gestart naar hoe dit kon gebeuren.

De sfeer binnen de gevangenis was er aanvankelijk één van boosheid, zo zei gevangenis- directeur Urny Floran. De bewaarders voelde dat hun reputatie opnieuw een flinke deuk had opgelopen.

TIJD: 2:10

.

Bron: Radio Hoyer 2

5 Reacties op “Hoyer2 | Schorsingen en oprichting commissie na onstnapping 21 ongedocumenteerden uit barakken

 1. Is de ontsnaping betaald in natura of met drugs en of wapens?

 2. Commissies op Curacao werken altijd zo goed…

 3. Fred Schiedam

  Ha, oprichten van een commissie ……: dat helpt!

  Hun rapport komt over enkele maanden, en dan: heeft het probleem zichzelf opgelost óf iedereen is het vergeten. Goed zo!

 4. Knoek-koe

  Wat ook onacceptabel is, is het feit dat er een significante hoeveelheid kilo’s van het metaforische “Johnsons baby” poeder onverklaarbaar uit het politie bureau is verdwenen.

  En wanneer gaat deze minister ” Justus” de volgende “cryptische rebus” (ojo “”) oplossen en zich richten op in het oog springende witwaspraktijken, van ondernemende burgers van ” Keizerlijke Huize” , die naar Curaçaosche maatstaven in Pablo Escobar- achtige ” johnson baby powder” gefinancierde villa’s wonen in buurten waar de spreekwoordelijke “Jantjes” met de pet uit het gelderse boerendorp “Tiel” niet kunnen wonen, en hun belastingontduikpraktijken voor de zwaar passieve en ingeslapen belastingambtenaar met “kayo” op zijn zitvlak ,als “13” “plagen” in de “lucht” ervaren worden.

 5. ericlapas

  Het lijkt alsof Urny Floran de bemoeienissen van Girigorie zat is. Het kan best zijn dat hij naar een andere baan op zoek moet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *