Hoyer2 | Schotte: ‘Integriteitskamer bespreek ik in het parlement’

Diverse Statenleden in gesprek met Rick Hart

‘Integriteitskamer bespreek ik in het parlement’ | Persbureau Curacao

19 Leden van het Parlement zijn vanochtend beëdigd door gouverneur Lucille George-Wout. Amparo dos Santos en Menki Rojer van Korsou di Nos Tur waren afwezig. Ook beoogd premier Ruggenaath was aanwezig bij de installatie.

George-Wout riep tijdens de beëdiging in haar toespraak op tot versterking van het staatsbestel. In de afgelopen roerige tijd zijn nogal wat onduidelijkheden en tegenstrijdigheden naar boven gekomen. De gouverneur noemde de Staatsregeling, het Kiesreglement en het Reglement van Orde van de Staten.
Na afloop spraken we met een aantal beëdigde Statenleden en vroegen daar ook naar de in het regeerakkoord genoemde Integriteitskamer.

Volgens Statenlid en beoogd minister Suzy Camelia-Römer kwam dat idee van haar partij PIN.

Audio Suzy Camelia-Römer-beëdiging 11-05-17 Tijd: 3.53
Suzy Camelia-Römer.

In het interim-kabinet-Pisas hoorde Marilyn Moses van MP bij de groep van 12. De vraag is hoe dat in het nieuwe parlement zal zijn.

Audio Marilyn Moses-beëdiging 11-05-17 Tijd: 2.05
Marilyn Moses.

MAN-Statenlid Giselle Mc William is unaniem gekozen als vice voorzitter van de Staten en is daar tevreden mee. Ook zij is voorstander van een integriteitskamer.

Audio Giselle Mc William-beëdiging 11-05-17 Tijd: 1.28
Giselle Mc William.

De man die bij het instellen van een integriteitskamer hoogstwaarschijnlijk niet terug zal kunnen keren in het parlement is MFK-leider Gerrit Schotte. Hij werd vanochtend ook beëdigd en is in afwachting van zijn zaak in hoger beroep voor onder meer witwassen, valsheid in geschrifte en ambtelijke omkoping. Hij werd veroordeeld tot 3 jaar cel. De misdrijven zouden zijn gepleegd vlak voor én tijdens zijn premierschap. Schotte wilde zich net na de beëdiging niet uitlaten over een integriteitskamer.

Audio Gerrit Schotte-Integriteitskamer 11-05-17 Tijd:2.20 Gerrit Schotte in gesprek met Rick Hart

Bron: RadioHoyer 2

17 Reacties op “Hoyer2 | Schotte: ‘Integriteitskamer bespreek ik in het parlement’

 1. Natuurlijk juist daarom hoeft men zich niet te stressen.

 2. dikke deur

  En dan nog geldt wat Miep schrijft.

 3. Maakt je geen zorgen Miep ze moeten binnenkort terechtstaan voor die omkoopzaak van Plet.

 4. Lionfish

  Precies goed Henk. Daar kan Miep nog wat van leren, die schiet net als zoveel anderen op deze rots direct in de reflex van het naar anderen wijzen om het eigen falen te verhullen. We moeten hier nu echt eens van dat soort domme ganzen gedrag verlost worden zodat we met serieuze mensen eindelijk vooruit kunnen. Direct wegwezen dus met Schotte, zijn rovers, en met alle vage miepjes die hem alleen maar napraten en net als Schotte te pas en te onpas direct de discriminatiekaart treken.

 5. Aan onze nieuwe MP -aub maak snel een wet die het verbied deze veroordeelden in welke post dan ook in de Politiek ooit meer plaats te kunnen nemen-en ook dat ze op geen enkele manier meer van enig geld van de bevolking kunnen profiteren.
  MAW haal deze schoften uit alle betsaande posities en sluit ze maar op.

 6. noem je nederland eengeci ili eerd land,waarom stemmen ze nog steeds op vvd.

 7. Zo hoort het niet, omdat de politici over de hele wereld corrupt zijn moeten wij hier op Curacao genoegen nemen dat sommige politici ook corrupt kunnen zijn.Het verschil met Nederland is dat ze zelf aftreden en het land wordt in tegenstelling met Curacao wel deugdeligd bestuurd.

 8. ericlapas

  Het verschil met Nederland is, dat ze, in Nederland wel vervolgd worden of ze hebben het fatsoen om zelf op te stappen om negatieve publiciteit te vermijden. Er zijn zat voorbeelden van politici in Nederland die om foute declaraties van minder dan 1000euro zijn opgestapt.

 9. Abraham Mossel

  We zullen er over debateren zegt de tuinkabouter Gerrit de Raaf (dief), ik zou zeggen, ga nou eerst maar eens na 20/21 mei je pukkel in pakken en je 2,5 jaren gevangenis straf uit gaan zitten en dat wel op een paddestoel met rood witte stippen, en blijven bidden dat er in die tusseentijd geen jaren lik erbij komen,wat er dik in zit, aangezien er nog enkele rechtzaken op de rol staan tegen Gerritje. Dus mijn advies aan de narcist is, ff dimmen, voor dat je helemaal word af gebrand door het volk.

 10. Henk als je alleen maar wil vloeken op onze mensen kan je beter snel verdwijnen – het is in Nederland echt niet minder.In de nederlandse Politiek worden jaarlijks vele Politici ontrafeld met vele miljoenen aan verduisteringen en Froude. Dit is gewoon een fenomeen wereldwijd bekend.
  En de duizenden Nederlandse Trailer trash blijven ook op deze mensen stemmen.
  Dus houd het Normaal of rot maar op.
  Jou discriminerende taal hebben we hier niet nodig-

 11. J
  ja, heb ik gevolgd.
  Dus ?

 12. Integriteitskamer jega pa kaba.

 13. Freedomwriter

  @ Hans. Inderdaad. Einde van hun politiek avontuur dat totaal geen toegevoegde waarde heeft gehad voor het eiland. Integendeel, het eiland is hard achteruitgegaan en de corruptiegehalte en degeneratiegehalte is ondoordenkbaar gestegen. Binnekort moeten ze zich voor hun wanbeleid en misdragingen verantwoorden voor de rechter.

 14. Een integriteitskamer zou het einde in de politiek betekenen van Schotte, Cooper, Constantia, Thode en Jamaloodin (allen MFK, over mafia gesproken!) en verder Carlos Monk, Anthony Godett en het luie corrupte hangbuikzwijn Wilsoe.

 15. Kwestie van Reij nog gevolgd?

 16. In een geciviliseerd land trekt een verdachte (laat staan een veroordeelde!) zich terug uit het parlement.

  In een geciviliseerd land rekent de kiezer vervolgens keihard met hem af.

  Maar dit is bananenenrepubliek Curacao waar draaideurcrimineel Schotte gewoon blijft zitten waarna 15,000 mondi monkeys weer gewoon op hem stemmen.

 17. Fred de Haas

  Bedankt, Knipsel, voor al die audio’s! Ik hoop dat jullie hiermee kunnen doorgaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *