Hoyer2 | Sehos: Slecht geïnformeerd zijn geeft verkeerd beeld problematiek ziekenhuis

Anthon Casperson in antwoord op vragen van Rick Hart

Sehos: Slecht geïnformeerd zijn geeft verkeerd beeld problematiek ziekenhuis | Extra

Het Sint Elisabeth Hospitaal gaf gisteren een persconferentie om meer duidelijkheid te verschaffen over de problemen binnen het ziekenhuis. Het tekort aan medicijnen is een groot probleem en de overheid heeft voorlopig 3 maal 2,5 miljoen gulden bijgeschoten.

U hoorde hierover eerder al een uitgebreid interview met de directeur van het ziekenhuis Anthon Casperson.

De medisch specialisten stuurden de ziekenhuisdirectie een brief. Casperson vertelde tijdens de persconferentie wat de druppel voor de specialisten was om deze brief te sturen.

Tijd: 1.43

Binnen de gemeenschap heerste volgens Casperson een verkeerd beeld van de problematiek binnen het Sehos en daarom was het nodig in een persconferentie uitleg te geven. Met name op social media werd flink van leer getrokken. Hij legt uit hoe dat komt.

Tijd: 2.36

Bron: Radio Hoyer 2

8 Reacties op “Hoyer2 | Sehos: Slecht geïnformeerd zijn geeft verkeerd beeld problematiek ziekenhuis

 1. Nomber, super om het nog eens extra uit te leggen👍👍

 2. Abraham Mossel

  @ nomder, bombo , je moet heel snel het eerste vliegtuig nemen NAAAR A. Dam en ga je snel bij die groene Doos op schoot zitten

 3. Als het openbaar vervoer goed geregeld wordt, worden er minder auto´s gestolen om de onderdelen eruit te halen. Veel mensen rijden in gevaarlijke karkassen van auto´s rond omdat er geen alternatief er is. Dus koopt men gewoon gestolen onderdelen om maar te blijven rijden, en om te laten zien dat zij het wel kunnen…
  ¨statussymbool.¨ Maar wanneer het openbaar vervoer zo gemoderniseerd wordt dat men in schone frisse bussen kan rijden en overal op tijd kan zijn, hoeft niemand zich meer te schamen om met de bus te gaan. In Nederland ziet men vaak politici in bussen en treinen, en zelfs op de fiets!
  En Jos mag natuurlijk in z´n auto blijven rijden. Maar daar hebben wij het niet over…

 4. Beste Jos, het gaat hier niet om jou persoonlijk, maarrr om het systeem! En als jij mij citeer, citeer mij dan zoals ik het geschreven heb, a.u.b.
  Auto als statussymbool, was sarcastisch bedoeld!
  Daarom schreef ik ook erachter; ¨anders tel je niet mee..¨ Vandaar die twee puntjes..
  Snap je het nu? Mooi.

 5. Mensen spreken zich vaak tegen in hun eigen posts. Aan de ene kant geeft iemand aan “dat de overheid het OV zou moderniseren” en aan de andere kant is de auto een statussymbool.
  Helaas gebiedt de eerlijkheid mij te zeggen dat ik zonder auto niet mijn dagelijkse werkzaamheden kan doen, bezoeken clienten etc etc. Ik denk velen met drukke jobs met mij.
  Ik denk als men de hele dag thuis zit het niets uitmaakt of je tijden op de bus moet wachten die langs allerlei historische plekjes op het eiland gaat. Wat een klinkklare onzin nu weer.

 6. Uiteraard kan Casperson niet anders dan zijn eigen toko te verdedigen. Maar de goed geinformeerde patient danwel opmerker ziet het anders.

 7. hoedanook

  Klopt, de situatie in het Sehos heeft een historie; een graaicultuur bij artsen en specialisten en het Raad van Bestuur. Er werd misbruik gemaakt van het feit dat de samenleving voor een groot deel van de ziekenhuiszorg door Sehos afhankelijk was. Via allerlei gekonkel heeft men Taams kliniek de nek omgedraaid en dat ook met Advent proberen. Vroeger sprong de regering altijd bij, deze parasitaire relatie moet in stand gehouden worden.

 8. Medicijnen, medicijnen, medicijnen. Een wonderpilletje bestaat niet. Men kan er zelf heel veel aan doen om geen medicijnen te hoeven slikken of veel minder. Maar nee hoor, men blijft veel en ongezond eten en leven. En straks staat er misschien een hele hormonen-koe op het menu (1000 koeien). En de auto is een statussymbool, heb je die niet dan tel je niet mee..
  De overheid ZOU toch het openbaar vervoer gaan moderniseren? Of zoekt men hiervoor ook een ´investeerder´ om eigen problemen op af te schuiven? De overheid (reisbureau) doet bijna niks, behalve cashen en gratis de wereld rondreizen om ditjes en datje te zien, wereldexcursie. Zo blijf het salaris bijna intact aan het eind van de maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *