Hoyer2 | SSC sjoemelde met Nederlands geld voor stimuleringsbeurs

Marilyn Alacala-Wallee in gesprek met Peter Eikelenboom

SSC sjoemelde met Nederlands geld voor stimuleringsbeurs | Extra

Onder Margit de Freitas als directrice sjoemelde de Stichting Studiefinanciering Curacao met gelden die ze kreeg uit Nederland die bestemd waren voor een Stimuleringsbeurs. De bedoeling was dat studenten daarmee in de regio konden studeren, maar ze kregen dat geld nooit als een beurs.

De directrice werd eerder al beticht van nog heel wat andere misstanden binnen dat SSC, hetgeen leidde tot veel ophef en ondertussen is ze ontslagen. Een besluit of aangifte tegen haar gedaan zal worden, zoals eerder werd overwogen, is nog niet genomen, zegt Marilyn Alcalá Wallée.

Ook niet nadat bekend werd dat er werd gesjoemeld met het geld dat Nederland beschikbaar stelde voor de stimuleringsbeurs op basis van een convenant dat in 2014 werd getekend.

Tijd:4:41

Bron: Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | SSC sjoemelde met Nederlands geld voor stimuleringsbeurs

 1. Typische wijze van goedkope politiek bedrijven. In plaats van in de media te beschuldigen, gewoon naar het OM stappen. Wordt dan vanzelf een nieuws-item.
  Eerder gaf de premier aan naar het OM te zijn gestapt vanwege het lekken van het SOAB rapport. Bij navraag aan het OM gaf Serphos aan dat voor de aangifte ‘onderbouwing’ ontbreekt. Zo blijven wij zelf het greintje vertrouwen dat er eventueel nog bestond ten aanzien van de overheid, ondermijnen. Niet zo gek dat KvK vandaag ‘terugval conjunctuur’ meldt. Oorzaak o.a. ‘ontwikkelingen ten aanzien van private investeringen’. Geen vertrouwen leidt tot geen investering!

 2. Dat is allemaal leuk en wel maar mevrouw mag heel snel aangifte doen! of is ze bang dat ze zelf later ook zal worden gepakt?

 3. Volgens mij zeggen ze in papiements, kani mi pa mi kani bo. Zoiets als wij nu geen aangifte doen, verwachten wij dat als het straks één van ons is, dat jullie ook geen aangifte doen. Als er een god bestaat dan zou hij ons van dit kabinet verlossen. Iemand enig idee wanneer het voltallige kabinet bij één is?

 4. AlcaLM zegt in het interview dat het als een paal boven water staat dat er misbruik van overheidsgeld is gemaakt (door viswijf de Freitas voor de duidelijkheid, niet door haar eigen snoepreizen) maar dat er waarschijnlijk geen aangifte wordt gedaan.

  Aan deze Karel Frielinkiaanse ‘alles kan, alles mag’ cultuur gaat dit eiland nu juist ten onder.

 5. Alcala Walle, bijgenaamd AlcaLM Walle door haar vele snoepreizen met KLM, is dit jaar al drie maal businessclass – 5 sterren hotels – torenhoge daggeldvergoedingen naar Nederland gevlogen.

  Waar – hoe toevallig – haar kinderen studeren.

  En deed daar AlcaLM Walle nog enkele snoepreisjes in de regio (het bezoek van een kunsttentoonstelling in Barbados!) bovenop.

  Respect voor haar dat ze het ordinaire viswijf Margit de Freitas eruit heeft gegooid (maar waarom de Frielinkiaanse slapzak van een commissaris Remigio Booi niet vervolgd voor grove nalatigheid?!), echter AlcaLM Walle ontpopt zich als een waardig opvolger van Stanley ‘Snoepreis’ Palm.

  En wederom toont Ruggenaath geen ruggegraat en laat dit allemaal toe.

 6. Terwijl Alacala-Wallee, bezig is met lijken in de kasten te zoeken, verlaten steeds meer kinderen hun opleiding zonder diploma of een diploma dat niet op de arbeidsmarkt aansluit. Ik zou zeggen doe aangifte of shut the fu.ck up.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *