Hoyer2 | Ultimatum tot 11 uur

Premier Eugene Rhuggenaath in gesprek met Rick Hart

Ultimatum tot 11 uur | Extra

De vakbonden hebben de regering een ultimatum gesteld tot vanochtend 11 uur. De vakbonden zeiden dit gisteravond om 8 uur bij monde van Errol Cova in reactie op de persconferentie van de regering Rhuggenaath even daarvoor.

De regering hield gisteren een spoed-persconferentie naar aanleiding van de ontwikkelingen van de afgelopen dagen. De bonden dreigden gisteren met een algehele staking om te protesteren tegen de ontslagen bij UTS, de verhoging van de autoverzekeringspremie en voor verhoging van het minimumloon. Als de overheid de vakbonden niet tegemoet komt, dan treedt plan B in werking, aldus Cova. Wat dat inhoudt, wilde hij niet verklappen.

Tijdens de persconferentie van de ministerraad werd niet ingegaan op de dreiging van een algehele staking. Een eerdere staking leidde tot stroomuitval en onrust onder de bevolking. Rhuggenaath gaf gisteren antwoord op onze vraag of hij zich zorgen maakt over vandaag.

Tijd: 3.28

Minister van Justitie Quincy Girigorie en daarvoor Eugene Rhuggenaath.
Na afloop van de persconferentie interviewden collega Dick Drayer en Rick Hart de premier. Rhuggenaath bevestigde dat vakbondsleider Errol Cova op emotie werkt en de regering het bij de feiten houdt.

Tijd:

Eugene Rhuggenaath.

Bron; Radio Hoyer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *