Hoyer2 | Vader Schotte: ‘Gerrit vocht voor rechtvaardigheid’

Hendrik Schotte en Sheldry Osepa in gesprek met Rick Hart

Hendrik Schotte met zijn zoon Gerrit Schotte aan de gevangenispoort vandaag

Een paar honderd mensen hebben voormalig premier Gerrit Schotte begeleid naar de gevangenis. Schotte is veroordeeld tot 3 jaar gevangenisstraf. Ook mag hij zich vijf jaar lang niet verkiesbaar stellen voor het parlement.

Schotte werd zowel bij de rechtbank als in hoger beroep veroordeeld voor omkoping, valsheid in geschrifte en witwassen. In cassatie bleef zijn straf gehandhaafd.

Het hof achtte destijds bewezen dat Schotte geld heeft aangenomen van Francesco Corallo, een Italiaanse casinobaas op Sint-Maarten. Het geld werd gebruikt voor een verkiezingscampagne van Schottes partij, de Movementu Futuro Kòrsou.

Voor de vader van Gerrit Schotte, Hendrik Schotte, is het een verdrietige dag.

Tijd: 3.49

Hendrik Schotte.

Voormalig gevolmachtigd minister Sheldrey Osepa vergelde Schotte ook naar de ingang van de gevangenis. Osepa kon zijn emoties nauwelijks de baas.

Tijd: 1.55

Sheldrey Osepa.

Voormalig parlementariër Amerigo Thodé en momenteel fractiemedewerker van MFK vindt het onrechtvaardig dat zijn partijleider de gevangenis in moet. Er zijn volgens hem veel meer politici die hier schuldig zijn en dan is het volgens Thodé gelijk monnikken, gelijke kappen.

Hij vertelt wat voor een dag het voor hem is.

Tijd: 2.38

Amerigo Thodé in gesprek met Rick Hart.

Bron: Radio Hoyer 2

8 Reacties op “Hoyer2 | Vader Schotte: ‘Gerrit vocht voor rechtvaardigheid’

 1. Is deze man seniel aan het worden of is hij licht aan het dementeren
  Zijn zoon is Robin Hood stelen van de belasting betaler en hij verdeeld het geld onder zijn armen .
  Veel te veel aandacht voor deze circus .

 2. Fred Schiedam

  Schotte behoort tot de categorie die de Italiaanse vice-premier aanduidde als “schorem”.

 3. ‘GERRIT VOCHT VOOR RECHTVAARDIGHEID’”Daarom stal hij als kind op verjaardagsfeestjes de kadoo enveloppen al leeg, pleegde hij later bewezen creditcard fraude en vertoefde hij in criminele kringen. Ja er zijn veel meer criminele politici en aanverwanten , het is nu zaak dat het OM in het belang van het volk ook deze eens onderzoekt zonder door politici gecorrigeerd te worden, b.v de Wielsen en de vele anderen. Aan de regering de wetten aanpassen dat besmette lieden niet meer in de staten kunnen komen en een einde maken aan vriendjes politiek.

 4. Hendrik Schotte moet dit filmpje eens bekijken en toegeven dat zijn zoon een moordenaar is.

  https://www.youtube.com/watch?v=NW9ztZg4Kjw

  Hendrik Schotte moet zich doodschamen voor het monster dat hij op de wereld heeft gezet.

 5. Voormalig parlementariër Amerigo Thodé en momenteel fractiemedewerker van MFK vindt het onrechtvaardig dat zijn partijleider de gevangenis in moet. Er zijn volgens hem veel meer politici die hier schuldig zijn en dan is het volgens Thodé gelijk monnikken, gelijke kappen.

  Hoor opa nu. Veel te lelijk en oud en dan met een jonge Latina die zijn kleindochter kan zijn.
  Ook gezegend met een IQ van een kikker. Ondanks dat GS schuldig is zou hij niet naar Bon Futuro moeten omdat er meer politici corrupt zijn,

 6. Joep Meloen

  Wanneer je zo’n circus ziet en moet constateren dat velen de meest groot mogelijke fabels verzinnen om de corruptie van Gekke Gerrit en de MFK goed te praten, dan weet je ook dat het nooit iets gaat worden met de politiek op Curacao.
  Integriteit zul je hier zelfs nog niet met een vergrootglas of microscoop vinden en dat is triest. Hier vinden we het kennelijk heel normaal dat we van elkaar stelen, dat we elkaar belazeren en wanneer we worden betrapt geven we gewoon Nederland de schuld.
  Zolang die mentaliteit blijft bestaan is het beter dat wij onszelf niet besturen we kunnen het niet, willen het niet, we willen alleen de boel leegjatten, dat is waar het om gaat.

  In ieder geval weten we nu wel welk deel van de bevolking er zo over denkt.

 7. Dit geeft alleen maar aan hoe dom deze mensen zijn, meer niet.
  Rechtvaardigheid door zakken te vullen en het land op de rand van het faillissement te zetten, geweldig wat een rechtvaardigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *