Hoyer2 | Verantwoordelijkheden Venezolanenproblematiek worden afgeschoven tijdens Ipko

IPKO 2019: de Curacao delegatie | Jeu Olimpio

De meningen over de gevolgen van de crisis in Venezuela voor de Caribische delen van het Koninkrijk lopen nogal uiteen. Dat blijkt wederom tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg, IpKo op Sint Maarten.

Curacao wil hulp van Nederland en Nederland op zijn beurt vindt het een landsaangelegenheid.

Volgens Andre Bosman van de VVD hebben de eilanden in een eerder stadium laten weten dat het een verantwoordelijkheid is van de eilanden zelf. Het Tweede Kamerlid zegt dat het makkelijk is voor de eilanden om om geld te vragen, maar zullen ze wel met een plan moeten komen om te laten zien hoe het geld besteed gaat worden.

Dat de vluchtelingenproblematiek een Koninkrijksaangelegenheid is, staat voor Meindert ‘Menki’ Rojer van Korsou di Nos Tur buiten kijf. Hij vindt dat er samen gewerkt moet worden voor mensen in nood.

Volgens PS-Statenlid Jaime Cordoba doet Nederland wat ze altijd doet, namelijk zeggen dat het hun zaak niet is. Hij had dat wel verwacht. Hij vindt dat Nederland Curacao hulp moet verlenen.

MAN-Statenlid Giselle Mc William wil weten of de andere Nederlandse fracties op hetzelfde standpunt staan als VVD-er Andre Bosman. Zij vindt dat de Nederlandse parlementariërs het Statuut uit 1954 goed moeten lezen en dan tot de conclusie zullen komen dat we de problemen gezamenlijk aan moeten pakken

Tijd: 4.08

Giselle Mc William

Marilyn Moses van MP vindt dat we ons niet moeten verschuilen achter wetgeving als het om mensen gaat. Volgens het Statenlid gaan er mensen dood en ze vraagt zich af of dit is wat we willen

Tijd: 2.31

Marilyn Moses

SP-Tweede Kamerlid Ronald van Raak vindt dat de eilanden hun verantwoordelijkheid moeten erkennen in plaats van te blijven zeggen hoe slecht Nederland wel niet is. De landen moeten stoppen met Nederland de schuld geven van hun eigen falen.

Bron: Radio Hoyer 2

2 Reacties op “Hoyer2 | Verantwoordelijkheden Venezolanenproblematiek worden afgeschoven tijdens Ipko

  1. Trots op Curaçao

    …….. sprakeloos. Wat een onzin wordt hier uitgekraamd door alle partijen. Maak een gezamenlijk plan en zorg dat dat uitgevoerd kan worden.

  2. Moses, Rojer, Cordoba, Pik Pisas,,

    God.. wat een delegatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *