Hoyer2 | Vertegenwoordiger: Curacaose overheid moet naar hogere versnelling

Vertegenwoordiging van Nederland Erwin Arkenbout | Paco Nunez

De Vertegenwoordiging van Nederland maakt zich zorgen over de langdurige economische krimp, de hoge werkloosheid, de sociale problematiek en de impact van de crisis in Venezuela op Curacao. Verder zijn er problemen in de gezondheidszorg en onderwijs en issues rondom integriteit en veiligheid. Dat zegt Erwin Arkenbout, de Vertegenwoordiger van Nederland.

Hij sprak die woorden uit tijdens een receptie in verband met Prinsjesdag in Nederland gisteren. Volgens Arkenbout heerst er vertwijfeling en moedeloosheid onder burgers op Curacao. Burgers voelen zich niet gehoord en niet begrepen.

De Vertegenwoordiger vraagt zich hardop af of er volgend jaar bij de viering van 10 jaar Curacao als land reden is voor feest. Hij roept de overheid op om naar een hogere versnelling te schakelen. Dan is er wellicht volgens jaar toch reden voor taart.

Tijdens zijn toespraak benadrukt Arkenbout het belang van tradities en rituelen en je als overheid aan de regels van de tradities te houden.

 

Tijd: 4.49

Erwin Arkenbout.

Vanavond in Nieuwsradio zegt Arkenbout dat Curacao meer uit de banden met het Koninkrijk kan halen. De Vertegenwoordiging van Nederland is voorstander van praktische samenwerking tussen Nederland en Curacao. Hierdoor kan hogere kwaliteit tot stand worden gebracht voor ondermeer onderwijs, gezondheidszorg, luchtvaart en financiën.

Bron: Radio Hoyer 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *