Hoyer2 | Wel lagere prestaties Curacaose studenten

Marilyn Alcalá-Wallé in antwoord op vragen van Rick Hart

Onderwijs-minister Marilyn Alcalá-Wallé | Extra

Er is wel degelijks iets aan de hand met de prestaties van Curacaose studenten op de Hogeschool Rotterdam. Dat zegt onderwijs-minister Marilyn Alcalá-Wallé in reactie op uitlatingen van Stichting Studiefinanciering Curacao, SSC.

Studenten van Curacao zouden niet minder laag dan andere studenten op de Hogeschool Rotterdam presteren.

Juliette Chirino-Mendez, hoofd klantcontact binnen SSC, verklaarde tegenover Radio Hoyer 2 dat niet alleen Curacaose studenten lage resultaten in het propedeuse jaar halen, maar dat dat ook zo is bij studenten van Europees-Nederlandse komaf.

Alcalá-Wallé zegt dat de cultuurshock van het studeren in een ander land en de slechte taalbeheersing de resultaten van studenten naar beneden halen. Niet alleen op de Hogeschool Rotterdam maar ook op andere opleidingen.

Tijdens een persconferentie vroegen we Alcalá-Wallé hoe het nou zit.

Tijd: 3.07

Bron: Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | Wel lagere prestaties Curacaose studenten

 1. @ Brian, je slaat de spijker op de kop !!

 2. Wat maakt het uit als je mislukt.

  Menki Rojer heeft toch ook mooi carriere gemaakt.

 3. Al jou voorgangers hebben het wel gehaald vroeger in Nederland .
  En met minder faciliteiten dan tegenwoordig .
  Dus waar zou aan liggen

 4. Met dank aan mevr. Leeflang en met dank aan al die on gecertificeerde leraren. Cultuurschok als je naar Nederland gaat ja dat klopt dan komen ze er achter dat al die fabeltjes die over Nederland verteld worden onzin zijn en dat ‘t niveau stukken hoger ligt en dat je zelf verantwoordelijk bent voor dingen dat afspraak afspraak is en de treinen en alles op tyd ryden. Maar ‘t went snel en zij die ‘t redden komen dus dan ook niet meer terug. Raar he.

 5. Trots op Curaçao

  @Brian. Helemaal eens. Echter als ze Nederlands als instructietaal hadden gehad de afgelopen jaren, dan hadden ze een cultuurschock gehad als ze in de Z-Amerikaanse regio gingen studeren. Linksom of rechtsom kinderen krijgen altijd een cultuurschock. Beter zou zijn als hun tawela eens bij ze langs gaat in NL en hun eens flink op hun flikker geven. Eens kijken hoe de prestaties omhoog gaan.

 6. Alcalá-Wallé zegt dat de cultuurshock van het studeren in een ander land en de slechte taalbeheersing de resultaten van studenten naar beneden halen.

  Met dank aan het papiamentstalige onderwijs…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *