HP deelt bezwaarschriften tegen bvz uit

Hustisia Penshonado (HP)

Hustisia Penshonado (HP)


WILLEMSTAD — Hustisia Penshonado (HP), een belangenvereniging voor gepensioneerden, helpt hen bij het indienen van een bezwaarschrift tegen de voorlopige aanslag van de basisverzekering ziektekosten (bvz), die onlangs door de belastingdienst is verstuurd.

Advertentie

Wij hebben het formulier al via de knipselkrant gedownload.

Wij hebben het formulier al via de knipselkrant gedownload.

Dat stelt HP-woordvoerder Omayra Leeflang in een persbericht.
De groep heeft een bezwaarformulier gemaakt dat gepensioneerden kunnen gebruiken bij het indienen van hun bezwaar bij de belastingdienst.
Een voorbeeld uit het bezwaarschriftformulier:

‘De wet is per 1 februari 2013 in werking getreden. Het is mij echter nergens uit gebleken op welke jaarinkomensgegevens de Premie Basis 2013 is gebaseerd.
Mijn bezwaar is dan ook gebaseerd op de hoogte van de aanslag.
Uitgaande van mijn inkomen over het lopende jaar 2013, moet ik in ieder geval concluderen dat de Premie Basis 2013 ruimschoots te hoog wordt gesteld.
Uitdrukkelijk verklaar ik graag bereid te zijn tot nakoming van mijn verplichting in dit verband, echter voor zover mij duidelijk wordt gemaakt dat het gebaseerd is op het daadwerkelijk door mij verschuldigde bedrag’.

De formulieren zijn doordeweeks tussen 9.00 en 12.00 uur verkrijgbaar bij het kantoor van onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang in het Statengebouw in Punda.
Het kantoor wordt bemand door Cor de Graaf en Nancy de Palm.
Op het formulier moet men zijn persoonsgegevens invullen en dit vervolgens inleveren bij het belastingkantoor.
De formulieren zijn gratis af te halen.

Intussen werkt ook advocaat Saran Inderson aan het verzoekschrift voor een kort geding dat deze maand zal worden ingediend.
HP is van mening dat de bvz gepensioneerden te veel belast.
Terwijl werknemers in loondienst maar 3 procent aan premie moeten betalen, moeten gepensioneerden 10 procent betalen.
Ook discriminatoir is het feit dat er onder de bvzpopulatie een onderscheid is gemaakt qua leeftijd en inkomen ten aanzien van het recht op brillen en tandheelkundige zorg.
Verder druist de hele opzet van de bvz in tegen internationale verdragen, terwijl er ook tal van negatieve adviezen tegen de wet zijn opgesteld, aldus HP.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *