HP nu ook tegen pensioengat

WILLEMSTAD — Hustisia Penshonado (HP) verzet zich nu naast de relatief hoge ziektekostenpremie voor gepensioneerden, ook tegen het pensioengat waarmee pre-gepensioneerden zich volgend jaar geconfronteerd zien.
Aanstaande zondag organiseert de belangengroep voor gepensioneerden een informatiebijeenkomst in het auditorium van het Cultureel Centrum Curaçao in Emmastad.

Advertentie

Hustisia Penshonado (HP)

Hustisia Penshonado (HP)

De regering heeft van de een op de andere dag de pensioenleeftijd van 60 naar 65 jaar verhoogd, zonder een transitieperiode.
Dit zorgt volgens HP-woordvoerder Omayra Leeflang voor een pensioengat van 862 gulden per maand en meer dan 10.000 gulden per jaar voordat de aov wordt uitgekeerd.
HP noemt dit onrechtvaardig en in strijd met internationale verdragen.
Deze maand dient de belangengroep een verzoekschrift in bij de rechtbank tegen de discriminatoire bepalingen in de wet basisverzekering ziektekosten.
Nu richt HP zijn pijlen op de veranderde pensioenwet.
Ondanks diverse brieven aan de minister van Sociale Ontwikkeling en Arbeid zijn er geen acties ondernomen om dit onrecht op te lossen, schrijft Leeflang.
Zestigers die volgend jaar met pensioen gaan moeten dan nog vijf jaar wachten voordat ze de eerste aov-uitbetaling ontvangen.
Volgens Leeflang zal dit een armoedegolf op gang brengen en daarom stelt ze voor dat de pre-gepensioneerden zich verenigen om hier tegenin te gaan.
Zondag zal er hierover meer informatie gegeven worden.
De bijeenkomst bij CCC start om drie uur ‘s middags en duurt tot zes uur.

Zie page: www.knipselkrant-curacao.com/?p=40643

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *