HP stapt mogelijk weer naar de rechter

Het bestuur van Hustitia Penshonado samen met advocaat Saran Inderson.
Het bestuur van Hustitia Penshonado samen met advocaat Saran Inderson.

WILLEMSTAD — Hustisia Penshonado (HP), een belangengroep voor gepensioneerden, organiseerde zondag een bijeenkomst over het mogelijke pensioengat van bijna-gepensioneerden. Er is besloten dat een steungroep alle punten van zorg gaat inventariseren om daarna een advocaat te benaderen die mogelijk voor de groep naar de rechter stapt.

HP laakt de plotselinge verhoging van de pensioenleeftijd en wil daarom de mogelijkheden onderzoeken om de overheid voor de rechter te dagen.
De belangengroep verwacht dat wanneer werknemers met de VUT gaan, ze een groot pensioengat krijgen aangezien de AOV pas bij het bereiken van 65 jaar wordt uitgekeerd.
Hetzelfde geldt voor contractanten in de private sector die als ze 60 jaar worden met pensioen moeten gaan, maar nog geen AOV kunnen innen.
Onlangs diende HP samen met advocaat Saran Inderson het verzoekschrift in voor een kort geding tegen de basisverzekering ziektekosten.
De groep wacht nog op een datum voor de behandeling van het kort geding en heeft alle hoop dat dit voor het einde van het jaar gebeurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *