HvN | 25.000 euro voor gouden tip in onderzoek vergismoord Rotterdam

Hartvannederland

Beloning in zaak dodelijke schietpartij R’dam

In het onderzoek naar de vergismoord in de Rotterdamse wijk Katendrecht vorig jaar oktober looft het Openbaar Ministerie een beloning uit van 25.000 euro voor de gouden tip. Op 28 oktober kwam Dairon Alberto door het vuurwapengeweld om het leven.

In het programma Opsporing Verzocht was dinsdagavond opnieuw aandacht voor de zaak, waar 25 rechercheurs aan werken. Onlangs breidde het onderzoek zich uit naar Curaçao, omdat er een mogelijke dader naar Curaçao is gevlucht.

Lees ook: Politie breidt onderzoek vergismoord Rotterdam uit naar Curaçao

Een scenario is dat de dodelijke schietpartij een verrekening is voor een eerdere liquidatie. De politie acht het daarom niet uitgesloten dat de liquidatie weer tot een andere schietpartij zal leiden. “Om die geweldspiraal te doorbreken, is de hulp van tipgevers nodig. Er is politie en Openbaar Ministerie alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen”, zegt aldus de politie.

Lees ook: Gezocht: beelden schutter liquidatie Rotterdam vrijgegeven

Bij de schietpartij op de Rechthuislaan werden tientallen kogels vlak achter elkaar op straat afgevuurd, vermoedelijk met automatische wapens. Daarbij werden ook een café en geparkeerde auto’s geraakt. De 32-jarige Rotterdammer Alberto overleefde het niet.

Bron: Hartvannederland.nl

2 Reacties op “HvN | 25.000 euro voor gouden tip in onderzoek vergismoord Rotterdam

  1. Als ik de foto zie is het ‘slachtoffer’ ook van het type waarmee je dochter niet mee thuis moet komen.

    Dat hij zich met criminelen ophield is wel duidelijk, en dan loop je bewust risico op wat hier een natuurlijke dood heet (dood door mes of kogel).

  2. Er is politie en Openbaar Ministerie alles aan gelegen om een nieuwe schietpartij in een woonwijk met kans op onschuldige slachtoffers te voorkomen”, zegt aldus de politie.

    Helaas weten we wie er achter zitten en deze figuren hebben geen interesse in onschuldige slachtoffers.. dushi hende

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *