HvN | Doodzieke Earl kan laatste wens niet waar maken – Hartvannederland.nl

Earl Francees uit Arnhem te ziek voor zo gewenste terugkeer naar Bonaire

De doodzieke Earl Francees uit Arnhem kan zijn laatste wens voordat hij sterft niet waar maken. Earl heeft nog maar kort te leven en als laatste wens zou hij graag naar Bonaire willen gaan om nog een keer zijn familie en thuisland te zien.

Om die reis te kunnen maken zou Earl vervoerd worden met een speciaal medisch vliegtuig maar artsen zeggen nu dat hij te zwak is om zo’n lange vlucht te maken.

De vreugde was groot toen er genoeg geld werd opgehaald voor Earl om zijn laatste droom waar te kunnen maken. Er was 20.000 euro voor nodig maar binnen enkele dagen werd er ruim 23.000 euro opgehaald. De crowdfundingsactie werd opgezet door Manon ter Voert, een vriendin van Earl.

”De artsen hebben ons gezegd dat zijn toestand te slecht is om te vliegen. Earl is nog wel aanspreekbaar, slaapt wel heel erg veel. Het is heel snel slechter geworden met hem”, zegt Ter Voert.

Lees ook: Doel crowdfundingsactie voor ernstige zieke Earl ruim gehaald

Familie komt naar Nederland

In plaats van Earl naar Bonaire te brengen, komt een stukje Bonaire naar Nederland toe. Familieleden van Earl vliegen zo snel mogelijk van het Caribische eiland naar Nederland toe om Earl bij te staan tijdens zijn laatste dagen. ”De broer en beste vriend van Earl zullen vanavond landen. We zijn nu bezig om zo snel mogelijk de mensen naar Nederland te krijgen die hij om zich heen wil hebben als hij sterft. We hopen nu zijn zussen op het vliegtuig te krijgen, ook zijn vader wil hij nog zien,” vertelt Manon verder.

Al veertien jaar vecht Earl tegen het Guillian Barre Syndroom, een zeer zeldzame aandoening van het zenuwstelsel. Hij liep de ziekte op na het eten van een stuk kip. Voor behandeling werd hij toendertijd naar Nederland gehaald waar de zorg beter zou zijn en artsen hem beter konden behandelen. Er was een kans dat hij zou herstellen maar beter werd hij niet meer.

Bron: Hartvannederland.nl

13 Reacties op “HvN | Doodzieke Earl kan laatste wens niet waar maken – Hartvannederland.nl

 1. Dank @Bert
  Ik ken de beide subjecten niet maar het zal wel goed zijn

 2. Jan, het wordt tijd voor een cursus I phone.

  Je schrijft zoals Carlos Monk en Rob ‘Polar’ Blaauw vrijdags rond middernacht praten.

 3. @hoedanook, je verw8 op dit forum goch geen nivo?

  Overigens pad meegemaakt en was het goedkoopste pakket 5750 €.
  Duurste is de luchtvaartchevk op Spl, verzegelen luchttranspkidt, verpakken in stretchfolie, luchtvrkosten etc etc
  Huur mortuarium Spl

 4. @Maurice wilt bolitas van Nederland naar Bonaire smokkelen en verwacht winst te maken. Maar goed dat is nou eenmaal het niveau…

 5. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met onze regels.

 6. Repatriering overledene van Nederland naar Curacao is gemiddeld EUR 3.700,-incl. eenvoudige kist als je alles uitbesteedt.

 7. Het is ze gegund, ik had in het begin al 100 € gestort en mij interesseert het geen bal, en wat Joep zegt het transporteren van een overledene is erg duur. De Ziekte Guillian Barre is heel erg de aftakeling en zelfs het stikken gun je je ergste vijand niet.
  Een beetje respect is wel op zijn plaats. Alhoewel, op dit forum..

 8. Gehakt, runder of halfom.
  Als je gehakt bent, meatball of een meatloaf?
  Ik neem aan dat iemand iets schreef met je naam en mail adres.. Je ben dus helemaal niet gehack of je computer. Maar iedereen kan op deze site any naam gebruiken en mailadres. Er is helemaal niks te hacken.

 9. Joep, die laatste post was niet van mij.

  Ik ben gehackt en ga aangifte doen.

 10. Joep Meloen

  @ Hans,

  Hoe weet jij of de familie de tickets kan betalen ?
  En wellicht willen ze hem op Bonaire begraven, dat gaat ook in de papieren lopen.
  Ik denk niet dat mensen geld hebben gegeven onder de voorwaarde dat het alleen voor de reis naar Bonaire mag worden gebruikt.

 11. Marcel, ik denk niet dat de crowdfunders daarvoor betaald zouden hebben als dat het doel van de crowdfundactie was geweest.

  Die familie kan hun eigen tickets best betalen.

 12. Hans, het staat er niet met zoveel woorden, maar ik neem aan dat met dat geld zijn familie naar
  Nederland gaat

 13. Wat gebeurt er nu met de 23,000 euro?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *