HvN | Koning roept volk in kersttoespraak op elkaar te ontmoeten

Koning roept in kerstboodschap op tot gemeenschapszin | RVD, foto: Frank van Beek

Koning Willem-Alexander sprak traditioneel op eerste kerstdag het volk toe in de kersttoespraak. In zijn toespraak riep hij het volk op ‘elkaar te ontmoeten en op zoek te gaan naar een groter wij’.

Volgens de koning lijkt het steeds moeilijker te worden om elkaar in het dagelijks leven te ontmoeten. Het was de vijfde keer dat hij de kersttoespraak deed en net als zijn moeder is deze altijd erg persoonlijk. Zo sprak hij over een moeilijk jaar voor hem en zijn vrouw, koningin Máxima.

“De plaatsen waar heel uiteenlopende mensen elkaar van oudsher tegenkomen – kerk, kantoor, café, sportclub, school – verliezen die verbindende functie steeds meer. Misschien is alleen het ziekenhuis nog een plek waar je in contact komt met mensen met een andere achtergrond en levensstijl”, was een van de opvallendste zinnen uit zijn rede.
Onzekere tijden

Vorig jaar keken tegen de 1,5 miljoen mensen naar de kersttoespraak van de koning op tv. De koning sprak toen over de onzekere tijden waarin we nu leven en de tegenstellingen die groter lijken te worden.

De tekst van de kersttoespraak is later op de dag ook na te lezen op de website van het Koninklijk Huis en terug te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis.

RVD, foto: Frank van Beek

Bron: Hart van Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *