HvN | Ontsnapte Schiphol-kat Mars na bijna twee maanden weer terecht

Baasje Sandra en maatje Gum helemaal blij: “Dank je wel stichting Amsterdamse zwerfkatten. En ook dank je wel Yvonne. Zonder jullie zou het nooit gelukt zijn!!!”

Bijna twee maanden geleden ontsnapte hij, vlak voor een vlucht naar Curaçao, uit zijn bench op luchthaven Schiphol. Maar nu is kat Mars weer terecht. Zijn baasje Sandra Jeunhomme kan haar geluk niet op: “Ik ga feest vieren, de vlag moet uit!

Ik moet extra kattenvoer halen en heel veel katten snoepjes! Mars is gevonden en gevangen.”

Begin augustus vertrekt Sandra naar Curaçao om daar samen met haar twee katten Gum en Mars een nieuw leven op te bouwen. Vlak voor vertrek naar het Caribische eiland, raakt kat Mars plotseling vermist. De rood-witte kater weet tijdens het inladen van het vliegtuigruim uit zijn bench te ontsnappen. In blinde paniek vlucht het dier daarna weg.

Lees ook: Kat Mars op Schiphol ontsnapt uit bench vlak voor vlucht naar Curaçao

Tijdens het boarden wordt Sandra op de hoogte gebracht van de vermissing, maar op dat moment is er geen tijd meer om nog naar haar ontsnapte huisdier opzoek te gaan. Met pijn in het hart stapt ze uiteindelijk met haar andere kat Gum alsnog in het vliegtuig naar Curaçao.

Gespot

Vrijdagavond werd de kat gespot door een vrouw uit Badhoevedorp. Een medewerker van de Stichting Amsterdamse Zwerfkatten heeft het dier daarop gevangen en zijn chip uitgelezen. Het bleek Mars. Sandra is de vrouw en de stichting erg dankbaar: “Dank je wel stichting Amsterdamse zwerfkatten. En ook dank je wel Yvonne. Zonder jullie zou het nooit gelukt zijn!!!”

Bron: HartvanNederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *