Amigoe | IBA blij met wijziging in winstbelasting-wet

dollars-09082012WILLEMSTAD — Het nieuwe bestuur van de Vereniging van Internationale Banken (IBA) is blij met de ontwerp-landsverordening op de winstbelasting 1940, die vandaag in de Centrale Commissie in de Staten inhoudelijk is behandeld. De wijziging betreft wetgeving omtrent de internationale financiële dienstverlening op Curaçao.

“We zien dit als een belangrijke stap in de goede richting en hoopt dat de wijziging spoedig door de Staten komt.
Met de wijziging komt een einde aan de onduidelijkheid over wat er na de beëindiging van het offshore regime 2019 komt en kunnen de internationale banken ook onder de nieuwe regeling verder”

, aldus het nieuwe bestuur, dat naast voorzitter Arthur Adams van de Exprinter International Bank bestaat uit :

  • Ronald Irausquin (Citco),
  • Edmond Martes (RBC),
  • Einar Grüner-Hegge (DVB)
  • en Victor den Hoedt (MeesPierson).

IBA behartigt de belangen van het internationale bankwezen op Curaçao en St. Maarten. Volgens IBA zijn de uitdagingen in de internationale financiële sector groot, maar heeft de sector ook grote potentie.

“Het bestaan van de internationale financiële sector is goed voor de economie van Curaçao en zorgt voor belastinginkomsten, deviezen en werkgelegenheid. Daarom is IBA ook zeer tevreden dat de regering van Curaçao dit erkent en thans de sector de nodige aandacht schenkt.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *