‘Idealen Helmin Wiels niet meer in Pueblo Soberano’

Aubert Wiels - FOTO Caribisch Netwerk/NTR

Aubert Wiels – FOTO Caribisch Netwerk/NTR

CURAÇAO – De idealen van Helmin Wiels zijn niet meer terug te vinden in het huidige Pueblo Soberano. Dat is de belangrijkste reden voor Aubert Wiels, de broer van de vermoorde politicus, om een nieuwe politieke beweging op te richten, meldt Radio Hoyer 2.

 

 

Advertentie

‘Over de 80-20 regeling hoor je niks meer en er wordt niet meer gesproken over onafhankelijkheid en dekolonisatie.’

‘Speeltje’
Volgens Wiels zijn de speerpunten van Pueblo Soberano van vóór vijf mei verdwenen. De reden daarvan wil Wiels niet noemen, maar hij denkt dat de partij na vijf mei een ‘speeltje’ van iemand anders is geworden.

Nieuwe beweging
Na strubbelingen in de partij werd Aubert Wiels vorig jaar (tijdens een algemene ledenvergadering samen met voorzitter Donny Balentien) niet herkozen in het bestuur van Pueblo Soberano. Hij vindt het een jaar na de moord dan ook een goede tijd om met een nieuwe politieke beweging te komen. “We hebben een jaar geprobeerd om het gesprek aan te gaan met Pueblo Soberano om de partij te redden, maar dat draaide op niets uit. Wiels sluit niet uit dat de beweging uiteindelijk een politieke partij wordt en meedoet aan de volgende verkiezingen.

Aubert Wiels in gesprek met Rick Hart.

Bron: Versgeperst

bron: Versgeperst

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *