Ideeën van criminelen gebruiken voor criminaliteitsbestrijding

navarroWILLEMSTAD — Statenlid Hensley Koeiman waardeert de werkzaamheden die deskundigen doen om de stijgende criminaliteit de kop in te drukken. Hij meent dat Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) echter ‘out of the box’ moet denken en advies bij degenen die zich schuldig maken aan criminele activiteiten inwinnen, over hoe criminaliteit het beste bestreden kan worden.

Advertentie

Deskundigen moeten altijd betrokken zijn bij het zoeken naar oplossingen voor deze problematiek, aldus Koeiman.
Hij benadrukt daarbij dat deze deskundigen veel beter hun werk kunnen doen, als zij in gesprek gaan met de personen die meer weten over criminaliteit.
De criminelen zelf dus.

Deskundigen denken niet als de dader zelf. Zij kunnen meer inzicht geven in hoe zij te werk gaan, wat zeker bijdraagt aan een beter plan voor de bestrijding van de criminaliteit”, aldus Koeiman.

Minister Navarro vindt dit een goed voorstel, maar gaf verder tijdens de begrotingsbehandeling aan dat dit niet nodig is, aangezien dit al in het verleden heeft plaatsgevonden.

Criminologen hebben al diverse studies gedaan en hebben meerdere malen met criminelen gesproken over de criminaliteit.”

Navarro is er zelf voorstander van om de hele bevolking te betrekken bij het zoeken naar een oplossing voor de stijgende criminaliteit.

bron: Amigoe

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *