Idioot voorstel’ Bosman

 

Politici Curaçao nemen paspoortplan VVD-politicus niet serieus

Andre bosman27112013Willemstad – Curaçaose Statenleden zijn allerminst onder de indruk van het nieuwste plan van Tweede Kamerlid André Bosman (VVD) om onderscheid te maken tussen de paspoorten van de verschillende landen in het Koninkrijk.


Het houdt maar niet op met die Bosman. Hij preekt voor eigen parochie, ik laat me er niet door afleiden” , stelt partijleider Hensley Koeiman van oppositiepartij MAN.

‘Belachelijk’, noemt fractieleider Melvin Cijntje van coalitiepartij Pueblo Soberano het voorstel van Bosman.

,,Om de drie maanden komt deze man met een idioot voorstel. Niemand neemt hem straks nog serieus.”

Bosman stelt in een motie dat Aruba, Curaçao en Sint Maarten ieder een eigen vlag, een eigen volkslied en een eigen parlement hebben en dat het vanwege deze eigen identiteit ‘wenselijk is dat op het paspoort wordt aangegeven uit welk land van het Koninkrijk men afkomstig is’.
In de motie verzoekt Bosman de regering ‘de paspoorten zodanig vorm te geven dat duidelijk zichtbaar is uit welk land van het Koninkrijk der Nederlanden de houder daarvan afkomstig is’. ,

Waar is die Bosman mee bezig?”, vraagt Zita Jesus- Leito, fractieleider van oppositiepartij PAR zich af.

,,Hij schijnt maar niet te begrijpen dat dit soort discriminatie moet ophouden binnen het Koninkrijk. Wij als Staten van Curaçao hebben hem op 23 augustus een motie gestuurd, misschien moeten we hem daar nog maar eens op attenderen.”

Ook MFK-leider Gerrit Schotte verwijst in een reactie op het plan van Bosman naar de eerder verzonden motie, die werd gestuurd naar aanleiding van plannen voor de zogeheten Bosmanwet. In die motie werd gesteld ‘dat een eenzijdig door Nederland te nemen maatregel het gemeenschappelijke karakter van de gerezen problemen miskent en dat deze maatregelen discriminerend, stigmatiserend en waardigheidondermijnend zijn ten aanzien van Koninkrijksgenoten afkomstig van Aruba, Curaçao en Sint Maarten’.
Jesus- Leito stelt dat Bosman met dit soort plannen continu de aandacht op zichzelf wil vestigen. Onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, onderdeel van de coalitie, vreest een ‘stille politieke dood’ voor Bosman.

,,Rita Verdonk, Hero Brinkman, zij richtten zich ook tegen Curaçao en ze zijn allemaal uit de politiek verdwenen. Ik denk dat dit een les moet zijn voor Tweede Kamerleden. Karma, heet dat.”

Sulvaran, die nog niets afwist van de plannen van Bosman, gaf gisteravond aan ook niet te willen weten wat het nieuwste plan van Bosman behelst.

,,Ik wil hem veel geluk wensen, hij mag zijn eigen fantasieën creëren, ik ben bezig met plannen voor Curaçao.”

Statenlid Eugene Cleopa van PAIS noemt het voorstel antidemocratisch. ,,We gaan er niet over discussiëren. Het is de zoveelste keer dat parlementaire Nederlanders denken dat Curaçao een jojo is en dat ze kunnen zeggen wat ze willen. Hij doet maar.”

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *