Illegale funderingen in Boca Samí door overheid gesloopt

Archief foto

Archief foto

WILLEMSTAD — Een viertal illegaal aangelegde funderingen naast het geplunderde hotel, de voormalige Bulado Inn in Boca Samí, zijn de afgelopen week in opdracht van de overheid gesloopt. De minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning (VVRP), Earl Balborda (PNP), laat weten dat deze sloop deel uitmaakt van de grootschalige aanpak van illegale bouwpraktijken op het eiland.

Advertentie

De funderingen bestonden uit meerdere lagen blokken die nu door inzet van groot materieel omver zijn geworpen.

De funderingen bestonden uit meerdere lagen blokken die nu door inzet van groot materieel omver zijn geworpen.

 

Minister Balborda, die de afgelopen week op zakenreis in Mexico was en zondag weer op het eiland arriveerde, stelt dat hij van de details van de bovengenoemde sloop niet op de hoogte is, maar geeft een aanvulling in het algemeen:

 

 

 

 

Zowel de uitvoeringsorganisatie Ruimtelijke Ontwikkeling en Planning (ROP) – het vroegere Drov – als Domeinbeheer heeft duidelijk de bevoegdheid ofwel de steun van het ministerie gekregen om op te treden, wanneer er sprake is van illegale bouwontwikkelingen op zowel overheidsterrein als eigen terrein waar bijvoorbeeld geen bouwvergunningaanvraag voor is ingediend.
Voor deze aanpak zijn er door het ministerie tevens fondsen beschikbaar gesteld.
De uitvoeringsorganisaties zijn de laatste tijd dan ook erg druk bezig geweest in de aanpak van deze problematiek.”

Hij voegt eraan toe dat de organisaties niet per geval om toestemming van de minister hoeven te vragen om op te kunnen treden.

Als er sprake is van extreme illegale bouwontwikkelingen, worden nog weleens de foto’s voorgelegd, maar op zich hebben de ambtenaren de bevoegdheid om op te treden.
Dit is ook hetgeen waar we naartoe hebben gewerkt, dat de apparaten weer lekker op gang komen. Door ook het beschikbaar stellen van fondsen zien we nu dat men dus initiatief neemt en de extreme gevallen aanpakt.”

Zoals de Amigoe reeds heeft bericht zijn de bovengenoemde bouwwerken de afgelopen twee jaar naast de voormalige Bulado Inn verrezen.

bron: Amigoe

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *