Ingezonden | Geen woorden maar daden….

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Albert Comenencia aan het woord.

Wat velen van ons al een tijdje zagen aankomen is afgelopen vrijdag helaas waarheid geworden. Na een maandenlang welles- nietesdiscussie in de pers en op social media togen op die bewuste vrijdag zo’n 150 betogers naar de Drielstraat. Aangevoerd door self proclaimed watchdog ‘Kokito’ begon een vreedzame manifestatie die later helaas een warrig einde zou kennen. Het had niet moeten gebeuren, daar zijn we het waarschijnlijk allemaal over eens.

Groot was echter mijn verbazing toen ik de volgende dag tijdens de in allerijl door de overheid georganiseerde persconferentie, bijna alle ministers hun afkeuring en verontwaardiging hoorde uiten. Hoezo verontwaardiging? Vanaf het begin van de manifestatie stond de politie erbij en heeft dit toegelaten. Toen de slijptol erbij werd gehaald en het hek langzaam maar zeker te gronde ging stonden de leden van de sterke arm daar zonder ook maar een vinger uit te steken. Dit werd zaterdag bevestigd door de minister van Justitie! Er wordt op dit moment ‘onderzoek’ gedaan zegt de minister van Justitie.

Dit klinkt als mosterd na de maaltijd. Dit had voorkomen kunnen worden! Wanneer komt er nou eens eindelijk een groep politici die minder praat en daadwerkelijk meer doet? Ik begin langzamerhand de moed op te geven.

Albert Comenencia,
Curaçao

Naschrift KKC

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

AD | ‘Alle stranden moeten vrij toegankelijk’

12 Reacties op “Ingezonden | Geen woorden maar daden….

 1. @jaapie
  Wat je aanhaalt “zou kunnen” maar het hangt van de wetgeving van een land af voor welke feiten en onder welke omstandigheden een gewone burger iemand mag aanhouden, en wat hij of zij daarbij wel en niet mag doen (gebruik van geweld, opsluiten van de verdachte etc.).

 2. Camelia Romer die vrouw kan liegen als de pest onder het mom van ik moet ook eten ze krijgt maar geen genoeg van zakken puilen uit.voor wie moet zij dit allemaal laten?manlief wist ook mee te graaien maar geen kruimels daar zorgd zei wel voor.Onderzoek n/d moord op Pretoe en Comproe kon zij niet tot een conclusive komen of het zelfmoord was of moord.
  Er zou volgens haar een boze Nederlander (blanke) haar in WTC een harde stomp in haar rug hebben gegeven tijdens een woordenwisseling bodyguard spreek dat tegen dat hek bij Boase nu tegestrijdig zo kan ik uren doorgaan.

 3. Deze en voorgaande regeringen hebben een en ander aan zich zelf te wijten. Veel praten of liever gezegd blablabla en weinig uitvoeren en communiceren. Baoase en Boca Simon speelt hetzelfde als in juli 2016.
  Toen toezegging van Camelia-Romer dat het gebied ontwikkeld zou worden met inspraak bewoners.

 4. Abraham Mossel

  Kijk video 22 augustus in de telegraaf, Agent laat niet met zich sollen, druk op artikel Fredy R dan krijg je het in beeld

 5. Wel of geen eigen strand en zee? Zeta heeft het openlijk beloofd op TV. Deze uitspraak is dus bindend al is het mondeling gedaan. De zee (voor Baoase) is nu ook van Van de Valk/Baoase. Gekke Henkie Curaçao gaat alweer miljoenen aan de miljonairs overmaken want beloofd is beloofd. Soms hoop ik dat Nederland indirect ingrijpt..

  https://www.missethoreca.nl/horeca/nieuws/2012/04/toch-schadevergoeding-voor-van-der-valk-curacao-101107809?vakmedianet-approve-cookies=1&_ga=2.195727084.1981048593.1534906359-2133508888.1534906359

 6. Bij een toegestane demonstratie of manifestatie, wordt er voorafgaand een briefing gehouden met betrekking tot risico’s. In de briefing wordt puntsgewijs aangegeven wanneer er opgeschaald moet worden, wat wel en niet wordt getolereerd en wanneer de comandant ter plaatse mag/moet ingrijpen om escalatie te voorkomen. De commandant ter plaatse monitoort en geeft aan de algemeen commandant aan wat er ter plaatse gebeurt.
  Dus als de briefing goed is voorbereid, kan de commandant beslissen om in te grijpen zonder toestemming van de algemeen commandant.
  Bij een goede voorbereiding van een manifestatie/demonstratie wordt er altijd direct inzetbaar personeel op de achtergrond gehouden om a la minuut ingezet te worden. Dit kan zijn oproerpolitie of gewone uniform politie.
  Tevens worden er in vooroverleg met organisatie spelregels opgesteld die ter plaatse nogmaals worden doorgenomen.
  Althans zo gebeurt het in Nederland. In grote lijnen zal dit hier ook gebeuren.

 7. @Jos
  aanhouding bij een strafbaar feit mag zelfs door een burger (burgerarrest), dus zeker ook door de politie.

 8. @Jos,
  Daadkracht in dit artikel verwijst baat de ploeg ministers, maar je hebt gelijk die zaten ook te wachten op een telefoontje van de ‘meldkamer’. Voorts is politie en of politieoptreden in een kleine gemeenschapap per definitie anders dan in gemeenschappen (grote steden) met een ‘losse’ sociale cohesie.

 9. @Comenencia,
  Het is inmiddels overduidelijk dat deze coalitie het geheel in de honderd laat lopen. De economie onder leiding van aYs en Jardim gaat enkel achteruit (Jardim al een decennium aan het roer). Nu proberen opeenvolgende VVRP minister hun rol in het meewerken dat publiek terrein ingepikt wordt te verhullen. De huidige regering werkt niet in het algeheel belang (GZE, InselAir, FEFFIK, PDVSA/RdK, enz.). Daadkracht wordt enkel geveinsd als het om het belang van een kleine minderheid gaat. Curaçao is nog ver weg van situaties als ‘apartheid Zuid Afrika’. Diefstal gedijt niet ongeacht het aantal ministeriële decreten. Uiteindelijk zal het geheel in een politieke ‘zwarte pieten’ eindigen en is het afwachten (ook vanwege de economische situatie) tot de volgende ‘incident’.

 10. Ik heb nog even de regels ed erop nageslagen zoals die in NL gelden en ongetwijfeld niet veel afwijken van hier:
  zonder toestemming van de meldkamer (die weer van hogerhand wordt geinstrueerd) mag de police niet ingrijpen of geweld gebruiken.
  Uit de Standaard:
  “Alleen in Nederland: politieagenten kijken toe terwijl hooligans hun collega wurgen, ‘dreigen’ slechts met wapen”.

 11. Leuk stukje Albert-:)
  Ik heb me wel afgevraagd of de politie misschien geen groen licht heeft gekregen om in te grijpen, daar hebben we nog niets over gelezen. Dat zal de burger tzt wel kunnen lezen.

 12. Schandalige vertoning van de politie.

  Beroepsprofiteur Alvin Daal heeft er jaren als change manager zijn zakken gevuld, maar als dit het resultaat is vraag ik me af wat hij daar heeft uitgevoerd.

  Misschien ook in een dienstauto met zijn broek op de knieen zich laten plezieren door tragomeisjes, net als politiewoordvoerder Huggins?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *