In badkuip gevonden tweeling opgegraven in België

moeder-belgie-tweeling-verdronken-sonesta

Moeder Sophie V (35) van de zesjarige tweeling Amélie en Alexine

BRUSSEL/WILLEMSTAD — In de Belgische stad Sint- Niklaas zijn de lichamen van de Belgische tweeling opgegraven, die in 2012 vermoedelijk omgebracht werd door de moeder in een hotel op het eiland. Dat meldt de regionale zender TV Oost, die stelt dat er hoogstwaarschijnlijk een nieuw spoor is in de zaak rond het gezinsdrama.

Het parket van Dendermonde geeft geen commentaar.

De lichamen van de twee meisjes – die beiden de initialen A.A.C.N.M. hadden – werden afgelopen woensdag opgegraven. Dit vernam TV Oost van de grafdelvers van de begraafplaats Heimolen in Sint-Niklaas. “Wellicht zijn er nu nieuwe elementen in het dossier”, aldus TV Oost. De zesjarige tweeling werd op 22 juli 2012 dood aangetroffen in een badkuip van een kamer in het Marriott Hotel.

Het is nog niet duidelijk of de tweeling in de badkuip zelf het leven liet of dat zij na hun dood daarin zijn geplaatst. Uit de resultaten van de autopsie van twee pathologen blijkt dat de meisjes niet door verdrinking om het leven zijn gekomen, meldde het lokale Openbaar Ministerie. Beide pathologen gaven medische redenen aan als de doodsoorzaak.

Wat deze redenen zijn is niet door het OM bekendgemaakt. De moeder, S.M.P.V. (35) uit Waasmunster, werd vlak na de vondst op een naburig strand aangetroffen en zou zichzelf van het leven hebben willen beroven. De vrouw ontkende de feiten.

De moeder was nooit in detentie omdat het Openbaar Ministerie weinig bewijs had voor een strafbaar feit. Dus werd ze met een Krankzinnigenverklaring (KZ) in de Capriles Kliniek geplaatst voor psychiatrische behandeling. De vrouw zou toen hebben aangegeven zelf te begrijpen dat ze psychiatrische hulp nodig had en reisde op 15 juni vorig jaar terug naar België met haar advocaat. Daar zou ze zich in een kliniek laten opnemen voor behandeling.

Of dat is gebeurd, is nog niet duidelijk. Er zijn kennelijk nog steeds onderzoeken gaande in het buitenland. Veel vragen zijn onbeantwoord gebleven. De vader van de kinderen was er altijd van overtuigd dat de moeder iets te maken heeft gehad met de dood van zijn dochters. Hij vertrouwt de zaak helemaal niet en deed er alles aan om de Belgische autoriteiten te overtuigen haar hiervoor te vervolgen.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *