In detentie in afwachting van uitlevering

politie-celWillemstad – Het hof heeft het schorsingsverzoek van de drie verdachten R.R., G.F. en R.K. afgewezen. De drie zitten momenteel vast in afwachting van uitlevering aan de Verenigde Staten.

Advertentie

De advocaten hadden het schorsingsverzoek ingediend, in de hoop dat de verdachten vrij zouden komen totdat de uitlevering wordt uitgevoerd.
De rechter is hier niet mee akkoord gegaan, zo laat het Openbaar Ministerie weten.
De drie mannen blijven in uitleveringsdetentie in afwachting van behandeling van het uitleveringsverzoek, waarvan de datum nog niet bekend is.
Mogelijk zal dit volgende maand plaatsvinden.
De Verenigde Staten (VS) hebben 60 dagen de tijd om bewijsstukken en andere documenten aan te leveren ten aanzien van het uitleveringsverzoek.
De drie zouden betrokken zijn bij twee drugszaken, waarvan één drugsexport vanuit Sint Maarten naar de VS zou hebben plaatsgevonden.
Vanuit welk land het andere drugstransport werd geregeld is niet bekend, maar niet vanaf Curaçao. Het drietal werd op 3 oktober van dit jaar aangehouden en op 4 oktober voorgeleid.
Zestig dagen na de aanhouding – begin december – komt de zaak dus naar alle waarschijnlijkheid voor en beslist de rechtbank of er voldoende bewijs is om uitlevering mogelijk te maken.
Onder de verdachten is oud-politieagent op Sint Maarten G.K., die net als de twee anderen Curaçaoënaar is.
Indien de mannen uitgeleverd zullen worden, zullen zij door de ‘District Attorney’s Office’ in New York berecht worden.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *