In mijn tijd nooit vriendjespolitiek

curacaohuisVoormalig Gevolmachtigde minister Comenencia verdedigt zich

Willemstad – Voor zover Sheldry Osepa als Gevolmachtigde minister in Den Haag ten tijde van het kabinet Schotte geen vriendjespolitiek heeft bedreven, was hij niet de enige en zeker niet de eerste die niet aan vriendjespolitiek deed.

Advertentie

Zo reageert Paul Comenencia op een bijdrage ‘Wiels negeert sollicitatieprocedures’ van het Caribisch Netwerk, gisteren afgedrukt in het Antilliaans Dagblad.
Comenencia was in het verleden Gevolmachtigde minister in Den Haag toen Etienne Ys en later Emily de Jongh-Elhage premier was.

,,Ik ga niet over het tijdperk van mijn voorgangers. Maar in mijn vijf jaar als Gevolmachtigde minister (2004- 2009) is bij aanstellingen in tijdelijke of vaste dienst of gunning van andere contracten nooit sprake geweest van vriendjespolitiek.”

Alle benoemingen gebeurden volgens Comenencia ‘op basis van open en transparante procedures en vooraf bekende profielschetsen’.

,,De hopelijk zowel op het Antillen- tegenwoordig Curaçaohuis als in Fort Amsterdam op Curaçao gearchiveerde personele en financiële stukken dienen als bewijs.”

Uit dezelfde stukken zal ook blijken, vervolgt Comenencia, dat ‘in de genoemde periode 2004-2009 geen sprake is geweest van onder mijn verantwoordelijkheid, tijdelijk of permanent, aanstellen van partijgenoten, vrienden of familie op het Antillenhuis’.
Comenencia, die voorheen directeur was van de Curaçaose Kamer van Koophandel (KvK) en na zijn tijd als Gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen in rijksdienst bij Buitenlandse Zaken trad en enige jaren Rio de Janeiro als standplaats had, is ook altijd helder geweest over zijn standpunt inzake ‘het – ook na de staatkundige wijzigingen voortdurende – kostbare verschijnsel van stand-by Gevolmachtigde ministers’:

,,Geheel overbodig en verspilling. Dat heb ik in mijn tijd vaak proberen uit te leggen aan de regering en de coalitiepartijen.”

Comenencia was ‘GevMin’ onder Ys van juli 2004 tot maart 2006 en onder De Jongh-Elhage van maart 2006 tot juli 2009.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *