Indebuurt | Mees (15) gaat op zeilreis door het Caribisch gebied

Door Carin van der Meij | Indebuurt.nl

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Go @wyldeswan Go! #rdv2017 #hermionelafayette

Een bericht gedeeld door Tall Ship Wylde Swan (@wylde_swan) op


Mees Blom gaat het jaar 2019 goed van start: op 11 januari vertrekt hij naar de andere kant van de wereld om voor een paar maanden te gaan zeilen. De geboren en getogen Leidenaar is erg druk met de voorbereidingen, maar gelukkig heeft hij even tijd om een kopje koffie met ons te drinken.

Mees (15) gaat op zeilreis door het Caribisch gebied terwijl hij onderwijs digitaal gaat volgen: ‘Ik heb in mijn hele leven nog maar vier keer gezeild’ | Beeld: indebuurt Leiden

3 maanden op zee

De vader van Mees kwam met het idee van deze bijzondere zeilreis. “Hij dacht dat dit wel iets voor mij zou zijn en ik vond het direct leuk klinken. Eerst hadden we een organisatie gevonden waarmee je zes maanden lang op reis ging, maar dat bleek achteraf niet zo’n goede match. Nu ga ik met Masterskip mee. Zij hebben één route opgedeeld in vijf reizen en ik ga met twee van deze zeiltochten mee.” Masterskip organiseert avontuurlijke onderwijsreizen voor 4 havo of 4/5 vwo leerlingen. In totaal is Mees drie maanden op zee. Samen met 30 andere Nederlandse jongeren gaan zij dit avontuur op een groot zeilschip aan. “Daarnaast zijn er ook crewleden en docenten aanwezig.”

Les aan boord

De Leidenaar reist van Sint Maarten, langs de Nederlandse Antillen, naar Cuba en Jamaica… Klinkt natuurlijk fantastisch, maar moet een 15-jarige niet gewoon naar school? “Ik krijg al het lesmateriaal digitaal mee, dus ik volg gewoon alle lessen en ik maak de toetsen die ik in Nederland ook zou krijgen.” Daarnaast krijgt Mees ook zeiltraining en praktische lessen zoals het ontleden van vissen. “Ik vind school altijd een beetje saai, maar dit wordt heel anders. Ik heb er superveel zin in.”

Jamaica

Wij zijn benieuwd: waar kijkt Mees het meeste naar uit? “De excursies die we gaan ondernemen, het verkennen van de verschillende landen… Ik heb er altijd al van gedroomd om naar Jamaica te gaan en daar gaan we ook naartoe. Daar ben ik dus heel benieuwd naar. Lijkt mij een heel gaaf land.”

Geen zeilervaring

Tot onze grote verbazing heeft Mees nog niet zo heel veel zeilervaring. “Ik heb in mijn hele leven nog maar vier keer gezeild.” Waarom dan op zo’n groot zeilavontuur gaan? “Het gaat mij niet per se om het zeilen zelf. Ik doe het voor de ervaring, voor de mensen en culturen die ik ga leren kennen. Ik wil in mijn leven heel veel reizen en dit lijkt mij een mooi begin.” Dat is het zeker! De reislustige Mees heeft op zijn bucketlist ook nog genoeg andere avonturen staan. “Ik zou graag een reis door Amerika willen maken of voor een paar maanden op een bounty eiland verblijven.”

Sponsoren

Om deze reis te kunnen bekostigen heeft Mees al hard moeten werken. “Ik moet de reis zelf betalen en mensen kunnen mij dus sponsoren. Zo heb ik al veel geklust bij mensen thuis, auto’s gewassen en bedrijven gemaild om geld bij elkaar te verzamelen.” En Mees is bijna bij zijn streefbedrag, maar alle kleine beetjes zijn welkom.

Wil jij de avonturen van Mees volgen of wil jij hem sponsoren? Bekijk dan zijn website.

Ben of ken jij iemand die perfect is als Leidenaar van de week? Tip dan de redactie.

Bron: IndeBuurt.nl

Een Reactie op “Indebuurt | Mees (15) gaat op zeilreis door het Caribisch gebied

  1. Leuk, en een behouden vaart!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *