28 C
Willemstad
• vrijdag 26 april 2024

Extra | Journaal 24 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 23, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 23 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 22, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Friday, April 19, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Absurde prijzen

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Absurde prijzen
Ingezonden brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ans Wolkers aan het woord

VAN BOODSCHAPPEN doen in de supermarkten van Curaçao wordt je zeker niet vrolijk, je ziet de prijzen met de week hoger worden en de kwaliteit achteruit gaan.

Wat is hier toch aan de hand, je zou denken dat met de daling van de benzineprijzen, de boodschappen een stuk voordeliger zouden moeten zijn, maar het tegendeel is waar.

Toen destijds de ob afgeschaft zou worden op de noodzakelijke levensmiddelen van burgers, zag je meteen dat de prijzen omhoog gingen, nog voordat die ob afgeschaft was. Wij zijn er dus geen snars mee opgeschoten.

De winkeliers wel, die hadden zich bij voorbaat al ingedekt.

Een half jaar geleden kocht ik bij een grote botica op de J.Noorduynweg een paar flesjes deodorant, met een rose lintje erop welke geen Aluminum Chlorohydrate bevat, ik betaalde daar 5,90 voor.

Gisteren wilde ik weer een paar flesjes kopen en ik schrok me werkelijk rot, de prijs was meer dan verdubbeld, 12,90! Een verhoging van 7 gulden! Waar zijn we mee bezig op dit eiland? Zo prijs je je uit de markt.

Toeristen en burgers klagen steen en been dat het zo vreselijk duur geworden is op Curaçao.

Voor een pak magere yoghurt betaal je bijvoorbeeld in Nederland nog geen 2 euro, hier moet je er 5,04 voor betalen en het wordt hier geproduceerd nota bene.

Wanneer grijpt de overheid eens in, in deze belachelijke situatie. Toeristen zullen een ander paradijsje uitzoeken, waar de prijzen nog redelijk zijn en Curaçao verlaagt zich tot Bananen Republiek, waar het heerlijk vertoeven is tussen straatvuil en gedumpt afval, waar je niet gezellig meer uit eten kan als je geen welgesteld persoon bent.

Welke minister of gedeputeerde durft het aan om eens echt voor het volk op te komen en niet alleen maar met mooie praatjes (vullen geen gaatjes) vlak voor de verkiezingen.

We hebben iemand nodig die de prijsafspraken tussen de supermarkten durft te doorbreken, ik begrijp best dat men wat verdienen wil, maar niet op deze manier, we worden massaal uitgekleed!

Gezond eten is het motto, veel groenten en fruit, minder zout en minder zoet, maar de keuze tussen gezond eten dat schreeuwend duur is en rotzooi die goedkoop is, wordt steeds moeilijker.

ANS WOLKERS

Curaçao

Dit artikel is geplaatst in

32 reacties

  1. Heel duidelijk, en eindelijk een goed kort to the point verhaal. De Maggie’s Henki’s Joep Meloens etc, langdradig en eigenlijk geen van allen in staat in 4 regels iets uit te leggen.
    Pfffffffffffffffff

  2. @ Joep ik had het niet over jou persoonlijk maar over de grote jongens?
    de centrums, AH, mangusa etc deze hebben wel voordeel van deze koers wisselingen , olieprijzen en lagere energiekosten.
    Staan deze jongens niet vooraan met prijzen te verhogen als de euro duur is maar ze geven niet thuis als de inkoopprijzen met 10% gedaald door de lagere euro zijn, de energieprijzen met 25 % gedaald zijn( zie commercieel gebruik A&E oktober 2014 80 cent, oktober 2015 60 cent)
    by the way, kleine jongens zoals jij kunnen ook tegen redelijke prijzen inkopen, maar dit vereist wel goede vakkennis. Of misschien iets minder THT op de producten. in plaats een jaar goed, 6 maanden goed scheelt enkele centen per product.

    verder wens ik je veel geluk met het zaken doen, voor mij is het hoofdstuk gesloten.

  3. Bovendien Henki, ik spreek helemaal geen prijzen af met mijn leverancier, die worden gewoon opgelegd. Valt niet over te onderhandelen, daar zou je een veel grotere speler op de markt moeten zijn en helaas is de markt op Curacao daar veel te klein voor.
    De leverancier behoudt zich tevens het recht voor om de prijzen gedurende het jaar aan te passen indien dat nodig is en geloof me, dat is niet om de prijzen te verlagen.

  4. Henki,

    Als je goed had opgelet had je ook gelezen dat de prijsverhogingen van mijn leverancier ruim en ruim boven de inflatie zaten. Die verhoging (ieder jaar) kan ik niet doorberekenen aan mijn klanten, die lopen gillend de deur uit. Dus de prijsverhoging van mijn leverancier gekoppeld aan de daling van de euro levert nog altijd geen lagere inkooop – of productieprijs op.
    Dat zou pas gebeuren wanneer de prijsstijgingen van mijn leverancier in de pas zouden lopen met de inflatie, maar gemiddeld 10 – 15 % prijsstijging, met uitschieters naar 36 % biedt niet veel mogelijkheden.
    Voorts zijn de transportkosten niet echt lager geworden. Veel bedrijven rekenen in USD en wanneer de euro dollar verhouding verandert zie je ook de transportkosten mee veranderen.

  5. Om de cassiere te controleren moeten de door mij gekochte goederen ( en daardoor juridisch mijn eigendom) en mijn betaalbon ( mijn administratie) door een of ander onbekend “type” aan de uitgang gecheckt worden?
    …..en wat als ik dat weiger???
    maar ach…ik speel het spelletje maar mee…’s-lands wijs, ‘s-lands eer 🙂

  6. @ Joep,
    dit schreef je.
    Zal het makkelijk voor je maken. Mijn leverancier in Nederland bepaalt 1 x per jaar zijn prijzen, dat is op 1 januari. En wat er ook mag zijn gebeurd met de euro, de prijzen zijn nog nooit omlaag gegaan.
    Gelukkig voor jouw want de euro is alleen maar goedkoper geworden. Kocht je in januari 2015 voor 100.000 euro in dan moest je ruim 124000, 00 gulden betalen nu hoef je nog maar voor 100.000 euro 110.000 gulden betalen. dus een besparing van 14.000 gulden. als we het nu over de grote supermarkten hebben dan hebben we het natuurlijk niet over 100.000 euro maar over miljoenen per maand. Dus ook over 100.ooo duizenden gulden per maand besparing.
    tevens geldt dit voor de transport kosten, verzekeringen etc. zoals je zelf aangaf de invoerrechten waren gekoppeld aan de de producten met vervoerkosten dus daar is ook een besparing. Helemaal omdat je als goed zakenman een vaste prijs voor het hele jaar heb afgesproken.

  7. Helaas is dit een wereldwide phenomenon waarbij Nederland aan de top staat, dus is het niet slechts aan Curacao voorbehouden.
    De afgelopen jaren hebben wij een aantal stagiaires gehad in onze zaak met uitermate losse handjes. In ieder geval hebben wij de 3 dames/1 heer aangegeven.
    Het begint vaak , blikje cola, broodje enz.

    http://www.amstellandintobusiness.nu/nieuws/nederland-europees-kampioen-winkeldiefstal.html

    http://www.jobat.be/nl/artikels/belgische-werknemer-steelt-222-miljoen-euro/

    Het is m.i. altijd goed je te orienteren alvorens zomaar iets uit “de losse pols” te blaten.

  8. Toen AH op het eiland kwam hebben ze bewust ervoor gekozen om de lokae bevolking een kans te geven en in vertrouwen te nemen.

    Vervolgens werden in no time magazijn, winkel en vrachtwagens leeggeroofd.

    Wie misbruikt wie nu, Stanley Held?

  9. Als ik bij Mangusa naar buiten loop, heb ik af en toe een kar bij me waar we latjes hebben langs getimmerd en de boel met spanbanden bij elkaar houden zodat er niets uit valt. De bordjes “wide load” hoeven nog net niet geplaatst te worden.
    Meneer de wijsneus aan de deur kan toch, zonder ook maar iets in mijn karretje te verschuiven, binnen 3,6 seconden zien of alles wat op mijn tweeëneenhalve meter bon ook in het karretje zit en vice versa. Telkens moet ik er weer om lachen.

  10. Oke de kosten zijn zeer hoog. Dat men als raven steelt zegt mij niets en ook niets. Het woordje hier zegt al veel. In Nederland is de raaf grooter als u denkt. Als u in een ander wereld woont moet u het begrijpen. Elk bedrijf weet in dr U S , NEd wat er speelt. Ze stelen hier als raven, neem ik hun niet. U, misbruikt hun als raven. Doe mee help ze. Maar nee, veroordelen en beoordelen achter de tralies, War dacht u, weet ik. Jullie waren hier simpele agenten in Nederland en denken hoofd te worden. Doe gewoon mee. Kijk wat er speelt en wees eerlijk. Samen kunnen wij alles oplossen. Ook de prijskwestie. U kan naar Nederland om de prijs te vergelijken. Kan, de arme Curaçao. Ok help ze. Of blijf achter uw tralies. Ben blij dat ik nu weet dat er andere Nederlanders zijn. Jammer. Zo zijn het merendeel niet.

  11. Henki,

    Zal het makkelijk voor je maken. Mijn leverancier in Nederland bepaalt 1 x per jaar zijn prijzen, dat is op 1 januari. En wat er ook mag zijn gebeurd met de euro, de prijzen zijn nog nooit omlaag gegaan. Sterker nog, ze zijn vaak vele malen sterker gestegen dan de inflatie. Afgelopen jaar zag ik prijsstijgingen van maar liefst 30 % op sommige produkten.
    Kan ik daar iets aan veranderen ?
    Nee, niet echt. Kan mijn verwondering uitspreken, maar daar blijft het dan ook wel bij.
    En ik vrees dat veel bedrijven op Curacao precies hetzelfde meemaken. De euro mag dalen of stijgen, maar de prijzen van mijn leveranciers gaan echt niet naar beneden.

    T.a.v. de kosten voor electriciteit. Bij mij bedragen die bijna 20 % van de produktiekosten en dat is absurd. Normaal gesproken mogen die kosten maximaal 5 a 6 % zijn. Wanneer dat de kosten van de electriciteit met 10 % dalen dan ga ik dus van 20 % naar 17 of 16 % van mijn productie kosten. Nog altijd veel te hoog en nog altijd geen reden om mijn prijzen te verlagen, want wanneer de prijzen stijgen kan ik mijn prijzen ook niet omhoog gooien. Die stijging betaal ik dus zelf, moet ik ergens anders bezuinigen. Doe ik dat niet dan ben ik al mijn klanten in no-time kwijt. En zo zijn er veel bedrijven die op die manier moeten proberen te overleven.

  12. Vind het wel mooi hoe Stella van Rijn een cultfiguur aan het worden is op het eiland. Ze heeft inmiddels helaas door dat niemand haar serieus neemt en iedereen weet dat ze haar luxe baantje aan haar vrijage met de MFK te danken heeft.

    Helaas, want het was toch een pracht komedie om haar in mantelpak naast Schotte en de diens domme dikke prive fotograaf over de wereld te zien trekken, denkend dat ze het gemaakt had terwijl iedereen wist dat ze de omhoog gevallen koffiedame van de aannemersvereniging was die door Schottes hielen te likken in diens soap mocht figureren.

    Totdat er weer ergens in een bananenrepubliek statiefoto’s gemaakt moesten worden door ranzige Ramsay en Schotte zich brutaal tussen de wereldleiders wrong die zich vervolgens afvroegen wat die kleine kelner tussen hen in deed. Naar verluid heeft Hugo Chavez zelfs nog eens een moijto bij hem besteld.

    Helaas is het theater van the three stooges (Stella / Schotte / Soemanta) voorbij en moesten we het down met de spaarzame momenten van de lach als Stella tot kindermeisje van Fraudelyne wordt benoemd of de directeur van Insel Air aan de haak slaat. Die arme man heeft meteen geen leven meer, want niet alleen raakt hij de geur van MFK nu nooit meer kwijt, all verdere keuzes die hij in zijn leven maakt na de keuze voot Stella zullen door niemand meer series worden genomen.

    Bij Insel Air mag hij nog geen paperclips meer bestellen.

    Maar er komen weer verkiezingen aan en Schotte en Asjes down mee! Ik hoop op een triomfantelijke terugkeer van de Stella show: Stella, strijk alvast je mantelpakjes!

  13. @ Joep,

    even samenvatten het hele EU beleid van de lage Euro door Draghi is dus onzin. immers die zorgt ervoor dat de Euro zo goedkoop is waardoor dus de rest van de wereld producten koopt in Europa.

    dat mag de Hr Draghi dan wel eens weten dat zijn beleid er niet voor zorgt voor meer werk . De lage euro veroorzaakt dus een stijging van de grondstof prijzen.
    maar goed hij haalt ook het voorbeeld van 200.000 gulden aan stroomkosten voor Centrum aan dat was voor dat de Olieprijs daalde maar ik zie het verschil niet in de daling van de prijzen in de producten. de prijs is nu 60 cent en verleden jaar november 73 cent. dus de aangehaalde 80 cent zie ik nergens. dus wel degelijk een daling van 15 a 16 procent.
    even op het voorbeeld van de appelen met peren vergelijken,na tuurlijk zijn er kosten die anders zijn dan in Nederland maar als je 200% meer moet vragen voor een product dan krijg je toch het gevoel dat er prijsafspraken zijn.

  14. Ik begrijp de controles van Mangusa niet. Men kijkt of wat er op de bon staat ook in de tas zit, maar men zou moeten kijken of wat er in de tas zit ook op de bon staat.

    Denk dat cameratoezicht op de cassieres effectiever is, en steekproefsgewijs de camera opnames vergelijken met de kassaregistratie.

    Overigens erg goed dat Mangusa op grote schermen betrapte winkeldieven laat zien. Zet hen maar te schande, voor zover de Curacaoenaar zich nog ergens voor schaamt.

  15. MFK en MAN zijn al genoemd. We zijn er bijna. Het wachten is nu op de volgende geobserdeerde persoon die op een of andere manier Stella van Rijn bij dit verhaal kan betrekken.
    (Een verhaal over -inderaad- hoge winkeldiefstallen die we hier eigenlijk sinds heugenis kennen)

  16. Henki,

    20 eurocent is 0,40 NAF, terwijl hier bij grootverbruik maar liefst 0,80 NAF mag worden betaald. Dat is dus gewoon het dubbele. Geloof dat de stroomkosten van Centrum Mahaai iets van 200,000 NAF per maand waren. Vandaar dat men graag op generatoren of zonnepanelen draait.

    De daling van de euro leidt niet direct tot lagere kosten, want die lagere euro zorgt in Europa voor een stijging van de grondstoffen (moeten immers worden geimporteerd) en dus gaan daar sommige prijzen omhoog. Het is lood om oud ijzer.
    Alleen produkten die daar worden geproduceerd zijn iets goedkoper geworden, doch een goed importeur houdt rekening met valuta verschillen in zijn prijscalculaties.

  17. Nikki heeft gelijk, diefstal door eigen personeel staat op Curacao op zeldzame hoogte. Met de MFK en MAN in de regering was de toon ervoor ook gezet.

    Ik heb gehoord dat Albert Heijn op Curacao na opening bijna failliet is gegaan door de diefstal door eigen personeel uit magazijn en winkel. Daarna hebben ze stringente maatregelen ingevoerd.

    Nos ta dushi hende? Ik zie ze niet.

  18. dus dat de euro 15 % goedkoper is heeft totaal geen invloed op de verkoopprijs, handig om te weten als de euro duurder word. ook is het raar wat een supermarkt niet weet wat ze verkopen, immers je besteld een voorraad op basis waarvan dan natte vinger werk?.

    dat luchtvracht duurder is kan ik best geloven, maar containerspul?
    kosten zoals stroom er is weinig verschil met nederland wat dat is op het moment om en nabij 20 eurocent en dan zijn diverse andere kosten nog niet berekend.

  19. Vooral de truc:niet of lager aanslaan op de kassa, kost de ondernemer heel veel geld! En… als er wat van gezegd wordt, is het allemaal niet waar. De dreigementen zijn dan onvoorstelbaar.

  20. @joep meloen
    Duidelijk verhaal, geen speld tussen te krijgen. Prijzen vergelijken met Nederland, is appels met peren vergelijken.

  21. Je hebt gelijk, er wordt hier gestolen als de raven. Het eigen personeel jat alles wat los en vast zit. Soms loop je door de supermarkt, zijn ze vakken aan het vullen, maar ligt er een pakje etenswaren open naast hen, dat wordt dan door de vakkenvuller opgegeten.

    En wat te denken van de controles door Mangusa. Niet omdat ze jou lastig willen vallen, maar gewoon noodzakelijk doordat cassieres bepaalde zaken niet aanslaan voor vrienden en kennissen. Dat kost een supermarkt handen vol geld en bij Mangusa is het helemaal wrang. De cassieres mogen per maand 200 NAF kasafwijking hebben, dan kost het hen privé nog niets. Hebben ze geen kasafwijking (tekort in de geldlade) dan mogen ze die 200 NAF houden als extra salaris. En TOCH kunnen ze het niet laten om te jatten van de baas.
    En zo gebeurt dat overal in de supermarkt. Kratten bier worden bij het afval gezet, waar een handlanger dan snel langs komt om het op te halen. Producten worden afgeprijsd die helemaal niet afgeprijsd hoeven te worden, maar op die manier kunnen familie en vrienden weer goedkoop aan spullen komen.
    En wij betalen al die onzin dus gewoon door hogere prijzen.

  22. Goede bijdrage van Joep Meloen, heel begrijpelijk en misschien een oproep aan de regering om de invoerrechten te verlagen.

    Maar denk ook aan winkeldiefstallen. In Nederland zijn het de kleine groep allochtonen die stelen, hier is het de grote groep autochtonen. Dus hier hogere kosten.

  23. Er zullen best prijsafspraken zijn, maar we zijn ook wel heel gemakkelijk met het vergeten van een aantal zeer belangrijke kosten.

    Ten eerste hebben we de invoer zelf. Daar waar de supermarkten in Nederland vanuit het logistiek centrum van de supermarkt keten worden bevoorraad zit er hier soms nog een importeur tussen. Die heeft dan ook weer een exporteur in Nederland oftewel 2 stappen die ook geld moeten verdienen. De exporteur en importeur hebben ook kosten die moeten worden betaald, ontkom je niet aan.

    Dan uiteraard de invoerrechten. De invoerrechten op bv koekjes (in een pakje dus) bedragen maar liefst 27 %, dan komt daar nog eve 9 % OB overheen. En om het helemaal gezellig te maken, de kosten worden berekend over de CIF waarde oftewel ook over het transport, de verzekering etc.
    Laagste importtarief is zoiezo 10,5 % voor de meest gangbare goederen, dan nog OB oftewel al snel zit je tegen 20 % verhoging van de prijs aan te kijken en dan is er nog niets vervoerd of op het schap beland.
    Vaak regent de agent van de import ook nog wat valutakosten, welke op kunnen lopen tot 5 a 6 % oftewel staat de euro op 2 NAF, dan rekent de agent met 1 euro is 2,10 NAF.
    Al deze kosten moeten dus gewoon worden verrekend in de prijs.

    Vervolgens moet een supermarkt incalculeren dat een deel nooit verkocht zal worden. Hoe groot is dat deel ? Geen idee, maar het werkt wel prijsverhogend. Het wordt immers wel aangeschaft, maar levert verlies op. Dat verlies moet worden gecompenseerd, dus een hogere prijs.
    In Nederland worden leveranciers nog wel eens verplicht om goederen terug te nemen als ze niet kunnen worden verkocht. Dat is hier ietwat lastiger natuurlijk, alleen lokale producenten moeten terugnemen (kom ik zo op terug).
    Dan is er uiteraard het deel dat verloren gaat door schade (open verpakking al dan niet opzettelijk, beschadigde verpakking etc)

    Of wat te denken van de financieringskosten ? In Nederland betalen supermarkten veelal een aantal maanden nadat de goederen zijn afgeleverd. Betalingstermijnen van 3 maanden zijn heel normaal. Echter, omdat het naar Curacao moet zal geen leverancier zo’n betalingstermijn accepteren oftewel eerst afrekenen, daarna verschepen. Dan praat je dus over geld dat al is betaald, maar nog moet worden terugverdiend. Financieringskosten dus en we weten wat banken vragen aan rente.
    Ook niet te vergeten de hogere aanschafkosten omdat er ‘in het klein’ wordt ingekocht. Wie naar een producent gaat met de mededeling dat je 10 vrachtwagen ladingen wilt ontvangen krijgt een hele andere prijs dan wanneer je 1 of 2 pallets wilt ontvangen. Daar zit een grof verschil in. Vaak wil de producent niet eens met je onderhandelen, stuurt je door naar een tussenhandel en die heeft veel hogere prijzen dan de producent zelf.

    En dan hebben we uiteraard de vaste kosten hier op het eiland. In Nederland staat geen dure airco het hele jaar door te loeien, hier wel. Stroomkosten zijn hier vele malen hoger dan in Nederland. Sommige supermarkten hebben nu dan wel zonnepanelen, maar de kosten van de installatie (enige miljoenen) moeten wel worden terugverdiend.

    Dus dat het duurder is kan ik mij goed voorstellen, niet leuk, maar kan niet anders. Echter, je kunt toch overal geld besparen, je moet dan wel even goed opletten.
    Heb je echt merk A nodig of is merk B ook goed genoeg ? Scheelt vaak fors in de prijs.
    Melk is zo’n product waar je veel op kunt besparen als je even verder kijkt dan je neus lang is. Soms loopt het verschil op tot meer dan 1 NAF per pak. Leuk als je 2 pakken per dag nodig hebt, praat je over 60 NAF per maand verschil.

    Groente en fruit kun je zeer veel op besparen zolang je maar weet waar je moet wezen voor welk fruit. Dan praten we vaak over vele guldens per kg. En het is exact dezelfde kwaliteit. Enige verschil is vaak de verpakking en of de supermarkt de eigen import doet of niet.

    Al die producten met korting omdat de THT is verlopen ? Dat is 25 % of meer korting zo in je zak steken. THT betekent immers niet dat het dan niet meer te eten is, het betekent heel simpel dat de fabrikant na die datum de kwaliteit niet garandeert. Dan wordt de smaak iets minder, maar is nog steeds prima te eten.
    Met de lokale melk of yoghurt is het een ander verhaal. De lokale producent is kleinschalig en zit dus tegen extreem hoge kosten aan te kijken. Investering in apparatuur, hoge kosten voor de financiering, ingredienten, personeel, electriciteit, verpakkingen etc en vervolgens een markt waar de consument niet bereid is om meer te betalen voor een lokaal geproduceerd product. Daar bovenop verplicht de supermarkt hen wel om niet verkochte goederen terug te nemen.
    Dus, het is niet allemaal zo zwart wit als sommige denken. Dat de prijzen hier hoger liggen is logisch en daar is niets aan te doen. Maar hoeveel je extra wilt betalen is geheel aan jou. Even goed opletten en je kunt zeer veel geld besparen.

  24. nee hoor ze passen zich gewoon aan wat de supermarkten doen, maar de toko’s hebben nog steeds opschrijfboekjes waar buurt bewoners met weinig geld op de pof kunnen kopen aan het einde van de maand. De prijzen zijn daardoor hoog omdat mensen niet anders kunnen leven.

  25. Misschien kan van der Tweel van AH Curacao hier eens wat over vertellen.

    Ik denk dat de kostprijs hier veel hoger is dan in Nederland (door transport, koeling, invoerrechten) en dat dat de hogere prijzen verklaart.

    Maar het is inderdaad schrikken als je de Nederlandse AH prijzen vergelijkt met de AH prijzen hier.

    Als de prijzen kunstmatig hoog zouden worden gehouden zou toch iedereen naar de Chinese en Portugese minimarkten gaan? Of betichten we die ook van prijsafspraken?

  26. ik denk wel dat er dat er afspraken zijn.

    Ik ben net uit Nederland terug, dus dan vergelijk je gelijk even de prijzen met hier.
    Wat me opviel was dat ongeacht de lage waarde van de euro , minder hoge brandstof prijzen de europese producten wel erg duur geprijsd zijn.

    Het argument dat invoerrechten, transportkosten etc, wordt natuurlijk teniet gedaan door de lage salarissen, lage euro enz.

    moest wel lachen toen ik de LU crackers bij AH zag , deze waren in de aanbieding van 6 gulden voor 4,99. nu weet ik toevallig dat deze in Nederland in de verkoop zijn voor 1.19 euro. ( opgezocht in de webwinkel van AH online) daar is dus al een winstmarge en btw over berekend in Nederland. Als we er nu eens vanuit gaan dat het pakje LU crackers 1 euro kost. , dus zeg 2 gulden dan is het belachelijk dat je er 6,00 gulden voor moet betalen.
    Maar niet alleen AH kan er wat van hoor, ook Esparanos, Centrum en andere supermarkten weten wat van woekerprijzen. blijkbaar moet alles met 200% verhoogt worden voordat het hier wordt aangeboden in de winkel. De prijzen gaan snel omhoog als er een dure euro is maar niet omlaag als de euro goedkoop is. De prijzen gaan snel omhoog als de olieprijs stijgt maar niet omlaag als die zakken.

  27. Wat te denken van (dure) producen die stelselmatig worden neergezet op de verkeerde plek. Dus bij een goedkoper label. Je denkt een blikje knakworsten voor 4 gulden te kopen, is het bij de kassa 6,25.
    “Ja meneer, dan had u beter moeten kijken!” “Nee mevrouw, uw collega’s moeten de producten op de goede plek neerzetten!”

  28. Ben het eens dat de prijzen op CUR hoog zijn, maar importeren over zee en door de lucht is ook duur. Daarnaast zal airco en koeling op Curacao een grote kostenpost zijn die aan de klant doorberekend most worden.

    In prijsafspraken geloof ik niet. Daar voor zijn er teveel supers en minimarkten.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties