Ingezonden | Als paddenstoelen zo veel

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dominique Adriaens aan het woord.

Afgelopen week is er naast de Papagayo snèk aan de F.D. Rooseveltweg een houten huisje opgetrokken met een raam erin en een container ernaast. Deze nieuwe commerciële paddenstoel lijkt het, zit in de jetstream van La Fogata, die immers ook mocht blijven staan vanwege gedane investeringen op illegale overheidsgrond. Het ziet er niet naar uit dat het een soort frontdesk is van de overheid waar wij bewoners klachten kunnen deponeren over illegale occupatie en meer geluids- en verkeersoverlast in onze buurt.

Inmiddels krijg ik de indruk dat er on- der goedkeuring van de overheid in mijn woonbuurt een Efteling begint te ontstaan waar het ook barst van de commerciële paddenstoelen met muziek. Deze zijn voor kinderen, die op zoek gaan naar kaboutertjes.

lk geloof niet meer in sprookjes van deze overheid over het controleren en handhaven van illegale snèks en restaurants tegenwoordig inclusief speeltuintjes en toiletgebouwen in woon- gebieden. De geluidsoverlast is er tot vroeg in de ochtenduren, waar Colombiaanse en lokale muziek tegen elkaar in dreunen. Die van de Fogata familie zitten nu zo- wel achter mij (kippen marineer bedrijf) als voor mij waar ze met High Pressure washers hun terrassen staan schoon te spuiten. Achter mij tussen 19.15 tot en met 20.00 uur en het restaurant aan de voorkant om vier uur ‘s ochtends. Nooit gezien of gehoord bij de paddenstoelen in de Efteling.

Die kabouters schrobben volgens mij met de hand hun stoepjes schoon. Die schrobbertjes zijn trouwens zo klein, dat hoor je niet eens. Mocht er een bericht komen in de krant over hun vergunningenaanvragen, die ik nog steeds niet gezien heb sinds oktober 2017 toen ze met bouwen begonnen, weet dan dat ik niet tegen kabouters ben, maar wel tegen het ongecontroleerd vermenigvuldigen van paddenstoelen wat een gevaar kan vormen voor de volksgezondheid in verband met fungusverspreiding.

Dominique Adriaens,
Curacao

2 Reacties op “Ingezonden | Als paddenstoelen zo veel

  1. Zijn gedichten dan te moeilijk voor jou?

  2. Gelukkig dit keer geen gedicht!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *