Ingezonden | Angstaanjagende percentages

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Harrie Verstappen aan het woord

Je vraagt je echt af of meneer van Eennennaam zelf wél de Koran heeft gelezen, die opvallend vaak aanzet tot geweld.

Dat er in de Islam-wereld dingen gebeuren die we als barbaars ervaren, weten we allemaal. Snoep uitdelen en dansen op straat, als er weer ongelovige slachtoffers van terrorisme zijn gevallen. Terroristen als helden binnenhalen. Meneer Ajubi haalt één onderzoek aan dat zich beperkt tot 9/11, waarna de Islam-wereld enorm is geradicaliseerd, om zijn beweringen over de godsdienst van de vrede te staven, maar er zijn er vele andere met afwijkende uitslagen. Bijvoorbeeld:

World Public Opinion: 61 procent van de Egyptenaren keurt aanvallen op Amerikanen goed; 32 procent van de Indonesiërs; 41 procent van Pakistanis; 38 procent van Marokkanen; 83 procent van Palestijnen (met maar 14 procent tegen); 62 procent van Jordaniërs (21 procent tegen); 42 procent van Turken (45 procent tegen).

Een minderheid van moslims keurde terreuraanslagen tegen Amerikanen totaal af: (Egypte 34 procent; Indonesië 45 procent; Pakistan 33 procent).

Ongeveer de helft van degenen die tegen aanvallen op Amerikanen waren, had wel sympathie met al-Qaeda’s houding tegen de US.

Uit: http://www.worldpublicopinion.org/pipa/pdf/feb09/STARTII_Feb09_rpt.pdf

Dat zijn angstaanjagend hoge percentages. Toegegeven, geen wereldmeerderheid. Meneer Jonkman overdrijft, maar om het als een ‘flagrante leugen’ te bestempelen zit er nog verder naast.

“Foei!”

HARRIE VERSTAPPEN

Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Angstaanjagende percentages

  1. Verstappen uit vorige burenruzie’s met Ajubi kennende, kunnen we zijn Amigoe reactie afwachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *