Ingezonden | Annemaria Koekoek

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Dominique Adriaens aan het woord.

De virige Colombianen bij mij achter zijn muisstil, ze denken waarschijnlijk dat een spelletje Annemaria Koekoek, waarbij je je als kind verstopte en stilhield en steeds dich- terbij kwam, bij ons ook van toepassing is.

De schoolbel is verwijderd, waardoor we niet meer in de vroege ochtenduren uit onze slaap worden gerukt. De beerputwagen komt nog maar één keer per week langs, helaas nog steeds 45 minuten lang een afschuwelijke stank over ons uitstortend, zoals in Limburg als je langs landbouwgebieden fietste waar koeienmest werd uitgestrooid. 1k zal nooit bij het Fogata terras gaan eten, alleen al om die wekelijkse misselijk makende lucht uit die beerput van hun.

De afzuigkappen draaien rustig door, ondanks een stopbrief die ze hebben gehad begreep ik uit de Amigoe. 0m half zes in de ochtend word ik wakker van de wekker en een weeige kippensoeplucht afgewisseld met een tomatenpurelucht die mijn slaapkamer indrijft. Precies wat ik nodig heb op mijn nuchtere maag.

1k heb drie bezwaarschriften ingediend, zowel via mail, als persoonlijk en laten afstempelen bij de drie verschillende ministeries tegen de afgifte van vergunningen voor dit illegale bedrijf.

Alleen mevrouw Camelia-Römer, minister van GMN, heeft meteen geantwoord dat mijn bezwaar in behandeling zal worden genomen. Verder bleef het stil en kreeg ik van de andere twee ministeries nog niet eens een ontvangstbevestiging als reactie.

Ondertussen hebben de illegale terrassen van Fogata waarschijnlijk goed gedraaid tij- dens de carnavalsperiode, zonder een cent af te hoeven dragen aan precario, huurgelden aan de overheid en vergunningsaanvragen. Gaat niemand kijken wat ze aan het doen zijn daar ‘s nachts tussen twee uur en half vijf in de ochtend aan de Blomonteweg. Worden andere horecazaken acuut dichtgegooid vanwege het ontbreken van vergunningen of live geluidsoverlast.

De moraal van het verhaal? Wie de beste is met het Annemaria Koekoek spelletje heeft gewonnen.

Dominique Adriaens,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Annemaria Koekoek

 1. @domme DODO
  Je slaat de spijker op de kop! Helaas zijn er zoveel lapzwanzerige reaguurders op dit forum die lijden aan tunnelvisie en niets van de waarheid willen weten.🤡🤡
  Ik blijf voor inpeperen zo vaak als mogelijk en dat doet Martina constant de neus op de feiten blijven drukken!!

 2. domme DODO

  Hetgeen Dominique Adriaens uit de doeken doet heeft direct te maken met de mentaliteit die ten grondslag ligt aan hetgeen waar Josef Martina van gewag maakt in zijn ingezonden stuk van dinsdag 12 maart j.l. Het maakt niet uit of het om behoorlijk bestuur, de financiën, de (semi)overheidsbedrijven, etc. enz. gaat. Het is en blijft een stelletje ‘lapzwansen’.

  Zie verder:
  https://www.knipselkrant-curacao.com/ingezonden-we-moeten-ons-schamen/#more-254397

 3. Interessante zaak, goed dat hiermee de media wordt opgezocht.

  Ik zou de betrokken instanties een deadline sturen en daarna een rechtszaak beginnen.

  Ik had even de domme hoop dat er door MAN/PAR/PIN te stemmen iets zou veranderen, maar net net nada.

  Zo las ik gisteren dat de voormalig topambtenaar Tilly Pikerie, veroordeeld voor misbruik van dienstauto en zelfverrijking (en daarna betrapt op plagiaat in haar publicaties) maar liefst ZEVEN JAAR met behoud van salaris thuis heeft gezeten en als klap op de vuurpijl nu weer een mooie baan heeft gekregen van lolo Leito!

  En daarvoor gaat ons Selikor tarief van 20 naar 35 gulden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *