Ingezonden | Architecten en de Tweede Kamer

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Carlos Weeber aan het woord.

nadat de Rijksbouwmeester ons wereldberoemd architectenbureau OMA selecteerde voor de opknapbeurt van het versleten Tweede Kamercomplex, waren een aantal Tweede Kamerleden al totaal geschokt door de eerste schetsen. Vorige week werden deze plaatjes ook op tv getoond. Stuk voor stuk voor de hand liggende correcties en wel zodanig dat oud- en nieuwbouw logischerwijze op elkaar aansloten en als toegift een opgepoetste historische zaal. Kortom keurig werk.

Het is nu voor de derde keer dat OMA in deze stedelijke omgeving uit de boot valt, eerst bij de prijsvraag voor een nieuw Haags Stadhuis, toen de prijsvraag voor de nieuwbouw langs het Tweede Kamercomplex en nu dit.

Het werd de hoogste tijd dat het eindelijk zou lukken. Het is niet te geloven hoe een handjevol superconservatieve Tweede Kamerleden hier een stokje voor staken en dat de anderen zich niet roerden, Pi de Bruyn ontwierp dertig jaar geleden de nieuwbouw en gaat nu ook het oude spul opknappen. De Rijksbouwmeester had dit nooit moeten accepteren, maar ontslag moeten nemen.

Waar blijft de Bond van Architecten BNA en al die andere architecten? Of zijn ze blij dat OMA er weer uit ligt?

Carlos Weeber (ex-architect, oud voorzitter BNA)
Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Architecten en de Tweede Kamer

  1. Dat krijg je als je het aan politici overlaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *