Blog Arthur Donker | Asjes zoekt smeerolie !!

Blog Arthur 'je blijft lachen op deze klip' Donker | Foto Persbureau Curacao

Blog Arthur ‘je blijft lachen op deze klip’ Donker | Foto Persbureau Curacao

Kijk ik op de Knipselkrant net zoals 43.000 anderen en wat zie ik, een foto van het nieuwe avontuur van Asjes die hij vol trots noemt Ofisina di Gas i Petroli en daar achter een legertje commissarissen,die de boel in de gaten moeten gaan houden. Eerste wat ik dacht was, als ik Asjes zo zie kan ik snappen dat er veel gas aanwezig is maar olie?

Ik begon gelijk argwaan te krijgen toen er vragen gesteld werden over de boortoren die voor de kust banjerde en men vroeg of ze aan het kijken waren of er olie aanwezig was en men als antwoord kreeg dat ze een nieuw onderdeel aan het testen waren en gelijk daarna kwam Asjes met dit voorstel.

Trouwens wat ook nog frappant is dat de petroleumlandsverordening nog niet door de staten gepasseerd is en dat er nog geen proefboringen zijn geweest omdat deze klip op een 3 kilometer lava laag zit en dat ze nu al 5 commissarissen hebben, een soort werkverschaffing op niveau dus óf werkeloze vriendjes uit de put helpen dat kan ook, want dan heb je een stel ja knikkers die alles voor je doen, ook vuile zaakjes opknappen.

Maar we hebben wel degelijk olie experts hier op het eiland want ik weet nog dat er op Scharloo een fabriek stond die Zeta di Oro heette die sla olie produceerde, dus we hebben de kennis in huis.

Ik vroeg mij gelijk af wat ik moet doen om ook zo’n droombaan te krijgen zodat ik mijn pensioen aan kan vullen, want ik ben nét te rijk om dood te gaan.

Doet mij denken aan die 76 ambtenaren die thuis zitten en elke maand mooi hun salaris gestort krijgen of Fraudelyn in het Curaçaohuis die met haar straatmentaliteit in 10 maanden al 1 miljoen over budget is en Asjes nog steeds zijn hand boven haar hoofd houdt of een spookambtenaar die 18 duizend per maand krijgt die nou een gouden handdruk eist omdat hij bijna drie jaar thuis heeft gezeten.

Dus aan liquide middelen hebben we geen tekort want we spenderen meer dan Bill Gates op een slechte dag.

Dus mensen doe mij een plezier als jullie toch de directeur van het Curaçaohuis naar België sturen wil ik solliciteren voor die vacature en ik heb een CV wat mooier en indrukwekkender is dan die van Fraudelyn geloof me, als zij CV’s kan maken kan ik het beter en ik heb begrepen dat een van de vereisten is je kop houden en de cheques tekenen zelfs dat kan ik ook!

Ik blijf lachen op deze klip want nou heeft Asjes last van gas en smeerolie!

 

Door: Arthur Donker
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *