Ingezonden | Bewoners Westpunt mishandelen overvaller

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we D.J. Van Helden aan het woord.

Op zich vind ik dit een zeer goede zaak, dat de bewoners van Westpunt eindelijk het recht in eigen hand nemen. Waarom?

Omdat de aangestelde politie buurtregisseur niet in staat is zijn (gezags)stempel te drukken en streng maar rechtvaardig en corrigerend op te treden in de woonwijk Westpunt.

Het schijnt dat er al een jaar een buurtregisseur rondloopt op Westpunt. Vanaf vorig jaar oktober dient hij zitting te hebben in het buurtpolitiebureau van Westpunt. Dit buurt-politiebureau dient 24/7 open te zijn en niet dat er zo af en toe eens een politieauto voor de deur staat (en dat is schrikken).

Bewoners van Westpunt en in hoofdzaak 00k toeristen die iets is overkomen, moeten gelijk aangifte kunnen doen en niet helemaal naar Barber hoeven gaan om de politie te informeren over het/een voorval, dit duurt te lang.

Maar ik heb deze buurtregisseur nog helemaal niet gezien en hij heeft zich 00k niet voorgesteld aan de bewoners van Westpunt in het Sentro di Bario en kenbaar gemaakt wat zijn plannen zijn om de buurt Westpunt te regisseren.

Ik neem aan dat je als regisseur een plan hebt om Westpunt leefbaar en vrij van criminaliteit te maken:
– Zorg dat je alle kinderen die niet iedere dag naar school gaan aanstuurt om dat wel te doen. Dat voorkomt 00k dat deze in het criminele circuit terechtkomen. En dat je de ouder(s) daar op aanspreekt.
– Het tegengaan van illegale dump van afval in de mondi, een stortplaats van Selikor is heel erg welkom.
– Het optreden tegen illegale speervisserij.
– Het optreden tegen illegale visserij met netten.
– Het rijden met auto’s zonder zichtbare belastingborden of zichtbare belasting stikkers.
– Het tegengaan van (geluids)overlast door auto’s en van motoren, scooters, Quad 4×4 motoren.

Er zijn nog steeds tasjesrovers die hier op Playa Piscado , Playa Forti of Playa Kalki hun slag slaan bij de bezoekers die lekker aan het snorkelen zijn om de schildpadden te zien die hier de grote trekpleister zijn van Westpunt.

Ik hoop dat deze mysterieuze aangestelde buurtregisseur eens wakker wordt en inziet wat de betekenis in- houdt van de naam, buurtregisseur, en bewust wordt van de noodzaak van zijn aanwezigheid in de woonwijk Westpunt. Misschien is het raadzaam om een buurt-App te installeren om ongewenste activiteiten door te geven aan de desbetreffende instanties.

Maar internet- en zo 00k telefoon- en radioverbinding is hier, en zeer zeker in de mondi een groot probleem.

Een bezorgde bewoner van Westpunt, die heel veel ongepaste activiteiten waarneemt die de (politie) buurtregisseur totaal niet ziet en weet.

D.J. Van Helden,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Bewoners Westpunt mishandelen overvaller

 1. Joep Meloen

  @ Ericlapas,

  Heb je ook een bewijs voor je stelling dat ‘armoede’ de oorzaak was ? Dat beweren namelijk velen, doch in 99,999999 % van de gevallen alhier hebben de kinderen geen zin om naar school te gaan en geen zin om te gaan werken. Via de criminaliteit kun je immers in korte tijd veel geld buitmaken.

  Opvoeding is hier op Curacao het allergrootste probleem. Om het simpel te stellen, velen krijgen uberhaupt geen enkele vorm van opvoeding. De vader is nergens te bekennen en de moeder heeft het druk met nieuwe vriendjes zoeken of wellicht nog een baan. Oma mag het oplossen, maar die was in haar eigen jeugd geen steek beter dan haar dochter nu. Ergo, je hebt generatie na generatie die totaal geen opvoeding heeft gehad. En dan is het niet vreemd dat daar uiteindelijk criminelen uit voortkomen.

  The Greatest Generation (als je niet weet waar ik het over heb: gooi het even in Google) is opgegroeid tijdens de depressie van eind jaren 20 / begin jaren 30. Weinigen van hen zijn de criminaliteit in gegaan, sterker nog, ze hadden zo’n normbesef dat het voor hen volstrekt normaal was om direct als vrijwilliger dienst te nemen toen de VS werd aangevallen door Japan.
  Zij waren opgevoed met een besef van waarde en normen, met een besef van de waarde van een mensenleven en een besef dat je van de spullen van een ander afblijft. Sociale controle was aanwezig, ging een kind uit de bocht dan stuurde de omgeving dat kind wel weer bij. En dus niet zoals hier waar een vader iemand in elkaar komt slaan die een ‘verkeerde’ opmerking tegenover ‘zijn’ kind heeft gemaakt.

  Nee Ericlapas, de oorzaak van de criminaliteit alhier ligt helemaal niet in de armoede, het ligt in de pure gemakzucht en het besef dat misdaad loont.

 2. @lapas.
  Het maakt niet uit of je armoede hebt of niet. Ik interpreteer jouw woorden als armoede rechtvaardigd criminaliteit en asociaal gedrag wordt gerechtvaardigd als je armoede hebt.
  Als jij je zo drukt maakt om de armoede, zou ik zeggen van doe er wat aan door die asocialen bewustwording bij te brengen
  Als je je kinderen zonder eten naar bed toe stuurt ben je geen knip voor de neus waard. Als je geen eten hebt, dan geef je wat je hebt aan je kinderen en niet zelf opvreten. Mijn ouders sloegen ook een maaltijd over om ons te eten te geven.
  Als je kinderen geen sinterklaas kado krijgen, jammer dan. Mijn ouders hebben ook armoede gekend en heb ook geen sinterklaas kado’s gehad.
  Je blijft met tengels van andermans spullen af.
  Opvoeding, opvoeding is het cruciale woord.
  Dus lapas kom niet aan met excuses dat iemand ander geen armoede heeft gekend.

 3. Volgens deze Van Helden, “Op zich vind ik dit een zeer goede zaak, dat de bewoners van Westpunt eindelijk het recht in eigen hand nemen. ”

  Normaal gesproken zou ik geschokt moeten zijn maar dat ben ik allang niet meer. Wij zien dat de samenleving verhard en steeds meer naar rechts schuift. Mensen hechten meer aan materiële dingen dan aan mensenlevens.

  Blijkbaar heeft deze Van Helden, nooit armoede gekend, hij weet niet wat het is om je kinderen zonder eten naar bed te sturen. Hij weet niet wat het is om als vader te zien dat alle kinderen met sinterklaas speelgoed hebben en je kinderen niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *