Ingezonden | Bisdom Willemstad de hoek van de goddelijke leugens

Ingezonden Brief

Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John Baselmans aan het woord

In de uitzending van de Evangelische Omroep afgelopen zaterdag zagen we enkele slachtoffers van kindermisbruik onder de vlag van het Bisdom Willemstad met als kerkelijke verantwoordelijke leider bisschop Secco.

De toenmalige kinderen werden misbruikt maar ook heden ten dagen hebben we misbruik onder onze heilige pastoors en heiligen op onze eilanden. Op Bonaire staat zelfs nog een standbeeld ter ere van de fraters van Tilburg die later bleken vele kinderen veel leed te hebben bezorgd en dan nog als ereburger van Bonaire frater Candidus.

Maar ook lokaal hebben we nog in dit jaar mogen zien dat er pastoors per direct op langdurige tot eindeloze vakanties worden gestuurd waarvan we allemaal weten waarom dat gedaan wordt.

In de tijd van bisschop Ellis werden er al in de diepe nachtelijk uurtjes in samenwerking met de toenmalig hoofd van kinder- en zedenpolitie pastoors en fraters verscholen en daags daarna de wereld in geschoten weg van de plaats van delict.

Maar onze bisschop Secco stond te stuntelen en wist niet meer wat te zeggen om zijn grootste leugen te verbergen. Ook waren er in eerste instantie geen meldingen volgens hem! Hetzelfde wat trouwens later het Openbaar Ministerie beweerde via hun woordvoerder!

Nu, dat was de grootste leugen die deze bisschop uitkraamde want persoonlijk heb ik een onderhoud gehad met tussenkomst van een kardinaal vanuit het Vaticaan die bisschop Secco verplichtte met mij te praten.

45 minuten lang heb ik diverse zaken met hem doorgenomen tot zelf een aanzoek van een van zijn reeds overleden pastoors om met hem naar bed te gaan in ruil voor dat ik dan in mijn huis mocht blijven wonen.

Ik weigerde en het bisdom vermeed elk contact en verkocht alles zonder mijn medeweten. Op het einde van het gesprek zou er wat onderzoek gedaan worden en ik zou nog wat te horen krijgen.

Mooi niet dus, ik wacht nu al 2 jaren op antwoord van deze bisschop. Wel werd mij in de wandelgangen terug naar de voordeur door de bisschop aangeboden T-shirts voor de arme kindertjes op Bandabou en ik hoefde maar te laten weten hoeveel ik er nodig had! Omkopen? Afkopen? Slecht geweten?

Ondertussen is alles wederom naar het Vaticaan gegaan en wachten we hun reactie af. Hoe lost bisdom Willemstad zaken op? We ontkennen en gaan dreigen. Zo schuilt het bisdom achter hun vuile zaken. We lazen in het AD van vrijdag de volgende zaken:

“De EO zou zonder toestemming het voorgesprek hebben opgenomen en Redoblado overhandigde de ploeg na afloop een brief waarin stond dat er geen toestemming was om het interview met hem uit te zenden.”

NU KOMT HET!! Het bisdom verklaarde het beeld recht te willen zetten dat men geen openheid van zaken geeft of niet zou optreden. (citaten AD) Hiermee geeft bisschop Secco aan dat hij en het bisdom Willemstad vreselijk veel te verzwijgen heeft.

Dan roep ik bij deze op massaal dit bisdom te overspoelen met gevallen van misbruik, moord en het verzwijgen en geen openbaarheid van zaken in ons democratisch land. Bisschop Secco

“wij zijn geen Rusland, China en zijn geen zuid Amerikaanse kerkelijke slaven. We hebben als burger recht op wat uw personeel met goedkeuring van u en uw meerdere uitspookt met onze kinderen!

Verder lees ik op vele plaatsen reacties van afschuw. MAAR WAT DOEN WIJ ALS BURGER HIERAAN? Zeer weinige mensen gaan over tot actie en wie heeft het vatikaan hier over al geschreven?

Jammer dat wij als Curaçaose gemeenschap alles toelaten en zo ook met onze kinderen laten sollen. Allemaal in de naam van god.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
Tel 864-3595

6 Reacties op “Ingezonden | Bisdom Willemstad de hoek van de goddelijke leugens

 1. John Baselmans Oracle

  UPDATE

  Amigoe belde me en wilde een uitgebreid stuk met meer zaken en details. Ik heb toen het bovengenoemde stuk uitgebreid en aangepast. Dit is deel 1 die zaterdag is gepubliceerd maandag lezen we deel 2

  http://www.amigoe.com/ingezonden/30-ingezonden/203923-bisdom-willemstad-de-hoek-van-de-goddelijke-leugens-1

 2. Het Nederlandse Kinderrechtencollectief heeft 24 september een rapport bij het VN-Kinderrechtencomité in Genève ingediend. De trieste constatering in het rapport, is niet alleen dat kinderhandel nog steeds niet strafbaar is in Nederland, maar ook dat Nederland in de top 3 staat van landen die kinderporno hosted.
  In het VN rapport wordt melding gemaakt dat Ned. veel te weinig doet voor de slachtoffers v. misbruik door de katholieke kerk. De Ned. regering heeft ook een grote lading boter op het hoofd door ook de slachtoffers op de eilanden en vroeger in Suriname niet te erkennen.
  Secco zou zich moeteen schamen.

 3. John H Baselmans-Oracle

  Heer Martina inderdaad heer Koeijers kwam oprecht over en liet te veel los en dat mag niet van een heer Secco. Hij heeft in het verleden al heel wat mensen aan de kant gezet die het goed voor hadden met mensen vraag dat maar eens aan pater Piet. Het toevallig overlijden van heer Silvano is net zo verdacht als dat het OM alles blijft ontkennen en het ook daags er na het cremeren van een pastoor die ook een gevaarlijke schakel was in kinderseks.
  Zo bouwt bisdom Willemstad (lees Secco) een ware criminele gang om hem heen die nog heel wat zaken voor ons klaar hebben liggen.

 4. C. Martina

  Vlak voor de interviews van de EO met Koeijers en Secco – nl. op 26 -1-2015 – is de m.i. mogelijk zwakke schakel van de commissie Koeijers de heer Silvano blijkens de overlijdenss geheel plotseling, onverwacht overleden. Vermeend zwakke schakel omdat er immers tussen een slachtoffer en Silvano is wel degelijk emailverkeer geweest, terwijl Koeijers daar ‘blijkbaar’ niets van af wist. Werd Silvano door de bisschop gedwongen alles in de doofpot te stoppen en dit voor de voorzitter achter te houden? Is hier toch geen causaal verband tussen het mislukken van de commissie Koeijers, de recente publiciteit van o.a. de EO en het overlijden van de heer Silvano? Moge dat niet waar zijn! Ik hoop dat deze complotgedachte snel door iemand wordt weggenomen. Mijn oprechte excuses voor deze optionele gedachte. Ik ben ook een zondig mens die wel eens verkeerde gedachten kan hebben. Secco heeft daar gelukkig begrip voor. Wat ik in dit verband frappant vond van de persconferentie is dat Mr. Koeijers als voorzitter ontbrak, terwijl hij wel gewoon als voorzitter aanblijft. Hij is toch degene die duidelijkheid moet kunnen verschaffen. opgemerkt dat Mr. Koeijers in het interview met EO oprecht overkwam en Bisschop Secco in het geheel niet.

 5. John H Baselmans-Oracle

  Jhonny
  De waarheid gaat naar boven komen ondanks dat zelf Openbaar Ministerie alles blijkt te ontkennen. Maar heer Secco vergeet dat waarheid altijd zal zegevieren en dat het Vaticaan zaken zoals deze leugens serieus nemen.

  Hopelijk dat er meerdere mensen de moed gaan krijgen om tegen deze terroristen gaan opkomen. Ik noem ze terroristen omdat ze niet terugdeinzen om mensen openlijk aan te vallen, ontkennen en zelfs onder druk te zetten!

  Laten we GEZAMENLIJK naar buiten komen!!!

 6. Leugens kunnen niet dekken wat deze organisatie in de doofpot willen laten verdwijnen ik heb mij verhaal in alle overtuiging verteld in de EO reportage en hoop dat eindelijk slachtoffers in de spiegel kijken en hun verhaal vertellen om over al deze leugens heen te buigen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *