Ingezonden | Brief aan de minister van VVRP

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Rob Spong aan het woord

BESTE SUZY,

In de nieuwsmedia zijn er de laatste tijd diverse publicaties verschenen omtrent het verkeersbeleid van het ministerie van VVRP. Daaruit valt op te maken dat de verkeersveiligheid hoog op de agenda staat, zowaar een loffelijk streven. Ten aanzien van diezelfde verkeersveiligheid heb ik wel één kanttekening. Recent zijn er bij de rotonde van Zegu – of moet ik beter zeggen het verkeersplein Zegu – vier grote reclameborden geplaatst. Op een van die vier borden is er reeds een reclame geplaatst, de andere zullen spoedig volgen.

Ik vind het onbegrijpelijk dat door ambtenaren van het ministerie vergunning is verleend om op deze plaats deze giga reclameborden te laten verrijzen. Juist op een plaats waar de weggebruiker al zijn aandacht nodig heeft voor het verkeer, worden grote borden geplaatst die de aandacht van de automobilist alleen maar enorm afleiden. De automobilist moet zijn ogen en focus op de weg houden.

Maar gebeurt er? Er verrijzen giga reclameborden die het tegenovergestelde bewerkstelligen, de aandacht van de automobilist wordt afgeleid, met mogelijk ernstige gevolgen. Ik kan mij niet voorstellen dat welke minister of welk ministerie dan ook toestemming gegeven heeft voor het plaatsen van deze monsters. Als dat toch zo is, dan zijn de verantwoordelijke ambtenaren medeschuldig als hier een ongeluk gebeurt. Ik vraag mij af of zij dan rustig kunnen slapen. Hun geweten moet wel aan hen gaan knagen en tot slapeloze nachten leiden. Van mij zullen zij zeker geen medicatie krijgen, eerder een giga grote waarschuwing.

Ik verzoek de minister van VVRP om op zeer korte termijn handhavend op te treden tegen deze wantoestand. Haal die dingen weg, liefst zo snel mogelijk. Zo niet, dan is de uitspraak dat het ministerie voorstander is van een veiliger verkeer één grote holle frase en stelt niets voor.

R. SPONG

Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Brief aan de minister van VVRP

 1. Keep on dreaming. Hier gebeurt absoluut niks mee.

 2. Het wordt nog erger…
  Ik zag een vrachtwagen rondrijden met daarop grote LED reclame installatie, zijkant en ik meen ook aan de achterkant.
  Het scherm was aan, dus niet stilstaand op een plek waar men niemand hindert.

  Dat wordt feest op de weg !
  Ik zou denken dat dit niet is toegestaan (onjuiste verlichting) en hoop dat de politie ook snel optreed.

 3. + 1 !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *