Ingezonden | Bureau Integriteit

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John da Silva aan het woord.

Na de Strea di Kalidat… na de pluimpjes voor Dushi Hende… na het rapport van Transparency International… hebben we nu een Bureau Integriteit. Hier is meteen een screeningsvraag voor een ministerspost:

– Multinationals hebben zoveel geld dat ze hele regeringen kunnen omkopen. Ze zijn dan ook vaak verwikkeld in corruptieschandalen. Wat doet u als u merkt dat een collega een kleine vergoeding heeft ontvangen voor een gunning of contract?

a) Ik adviseer hem om de volgende keer wat onopvallender te zijn
b) Ik bedek het met de partij-mantel
c) En ik dan?
d) I don’t give a damn
e) Smeergeld is toch bedoeld om de economie gesmeerd te laten lopen?
t) Hey me brother, hoe lang zit je al in de commissie? Psst, wat is je bankrekeningnummer ?

U kunt meerdere antwoorden aankruisen. Nogmaals, integriteit kun je nu niet zomaar opleggen. Het is iets wat langzaam gekweekt wordt door zo veel mogelijk te investeren in onderwijs. In plaats van alles weg te geven als tax-holiday voor multinationals.

John da Silva,
Curaqao

Een Reactie op “Ingezonden | Bureau Integriteit

  1. John Da Silva doet juist alles wat niet integer is..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *