Ingezonden: Chinese zegels

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we ” Arthur Donker ” aan het woord…………..

Iedereen weet dat China de Japan is van na de tweede wereldoorlog, die jongens reisden de wereld rond en copieerden alles van Zeiss lenzen tot portapoties, dumpten die copiën over de hele wereld en zijn vandaag aan de dag de leiders in technologie.

China doet ook hetzelfde, je hoeft ze maar het originele product te laten zien en binnen 24 uur heb je een prachtig copie die je niet van het originele kan onderscheiden.

Nou moest ik gisteren bij het gerechtsgebouw een document inleveren en moest ik twee zegels van 10 gulden op plakken.

De juffrouw achter de balie zei dat ik die zegels kon kopen bij de ontvanger op Groot Kwartier óf bij de Chinese snack tegenover The Movies in Scharloo.

Ik wist niet of ik het goed had gehoord en vroeg haar om het te herhalen alleen om daarna in een lachbui te schieten want dat had ik nog nooit gehoord, dat je officiele zegels bij een snackbar moest gaan halen.

Ze zei ook dat ze twee gulden duurder waren want meneer moest ook wat aan verdienen.

Ik dacht dat het verboden was om zaken te doen met officiele items van het gouvernement, dat werkt alleen maar corruptie in handen.

Jammer genoeg had mijn Chinese snackbarhouder ze niet meer en moest ik toch naar Groot Kwartier.

Maar waarom alleen zegels bij een snack verkopen laten we het uitbreiden, snacks die ook oogtesten doen voor het vernieuwen van je rijbewijs, of briyechiverkopers meetbrieven laten verkopen, of hondepenningen verkopen bij de bar in Campo.

Ik ben blij dat die zegels bij de Chinees op waren want stel je voor dat het nepzegels waren dan was ik mooi twintig piek kwijt.

Maar nou dat ik echte zegels heb weet ik nog niet of ze rechtsgeldig zijn want er staat nog steeds “Nederlandse Antillen” op.

Ik blijf lachen op deze klip want het begint echt op een derde wereld land te lijken.

Arthur Donker

Een Reactie op “Ingezonden: Chinese zegels

  1. Philippe Maaskant

    De Chinees heeft vast een slimme drukkerij in Beijing. Maar zelfs met valse zegels…Hoe groot is de kans dat iemand dat ontdekt? Denk je dat die dingen worden bekeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *