Ingezonden | Cinelandia vervolg

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Met dank aan de heer Randy Neuman, directeur Pietermaai Parking voor de reactie om mijn eerder ingezonden stuk over Cinelandia. Hierin heb ik het volgende opgemerkt:

De eigenaar is Fernando Da Costa Gomez en die heeft mij anderhalf jaar geleden uitgelegd dat één van zijn problemen is het verwijderen van het trottoir aan de rechterkant. Dit trottoir gaf toegang in het verleden, toen hij deze grond kocht aan verschillende winkels, restaurants.

Nu kan hij deze rechterkant niet meer gebruiken aangezien dit in beslag is genomen voor de in/uitgang van de parkeergarage. Deze weg heeft geen naam, maar maakte vroeger deel uit van Pietermaaiplein. Vraag is of daar toestemming voor is gegeven door ROP? Ik betwijfel dat. Einde citaat.

De heer Neuman merkt in zijn ingezonden stuk op: wel degelijk is vergunning en goedkeuring afgegeven voor de in-en uitrit van Pietermaai Parking en laat zien copie van de bouwvergunning en in-en uitrit tekening. Hij heeft dit ook nu op mijn verzoek toegestuurd. Mijn opmerking ging echter niet over wel of niet afgegeven vergunning, maar of toestemming gegeven is voor het verwijderen van het trottoir aan de rechterkant van Cinelandia. Hiervoor heb ik nog lopen een LOB verzoek bij ROP, maar het antwoord is nu al gegeven.

Uit de afgegeven vergunning blijkt nu duidelijk dat hiervoor geen toestemming is gegeven. In de tekening voor de in- en uitrit staat het trottoir nog keurig getekend. een gedeelte van dit trottoir is aangelegd maar voor de in-en uitgang gestopt!

De heer Da Costa Gomez heeft dus gelijk dat hij de rechterkant van Cinelandia hierdoor niet meer kan gebruiken. Daarnaast valt ook op dat in de tekening geen mogelijkheid is gegeven rechtsaf te slaan uit de uitrit van de garage en die is er nu wel.

De vraag is nu wie is er verantwoordelijk voor herstel van een en ander?

Henk Pasman,
Curacao

Naschrift KKC

Pietermaai Parking & Mall bouwvergunning en tekening

Bouwvergunning Pietermaai P… by on Scribd

2 Reacties op “Ingezonden | Cinelandia vervolg

  1. Lijkt erop dat Henk gelijk heeft.

    Het herstellen van die situatie lijkt me niet moeilijk en niet kostbaar en weinig nadeel voor Neuman op te leveren.

    Het is echter duidelijk dat da Costa Gomez deze situatie als een kutsmoes gebruikt om het oerlelijke Cinelandia niet te hoeven opknappen. Ook voor de parkeergarage kwam heeft hij nooit de intentie gehad om het oerlelijke Cinelandia op te knappen.

    Dus laat die illegale weg maar gewoon liggen, zorgt voor meer gemak dan ongemak, totdat da Costa Gomez met een echt plan komt dat hij ook werkelijk gaat uitvoeren.

  2. Zoals altijd de dader ligt op het kerkhof .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *