Ingezonden | Compliance

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ace Suares aan het woord

Ingezonden | COMPLIANCE

Banco di Caribe weer in de bocht. Vorige week alle informatie verzameld, die nodig is om een bankrekening voor een stichting te openen.

Statuten, KvK, en adresverificatie.

Op zich al belachelijk dat een adresverificatie nodig is, als je al een KvK hebt, en dat een Aqulaectra of UTS rekening (NIET OUDER DAN 1 MAAND!) geldt als een serieuze adresverificatie…

Maar toen ik er aankwam en een uur gewacht heb, zei de mevrouw dat ik ook een adresverificatie van de voorzitter nodig had.

Ach dat is makkelijk, zei ik, ik ben klant van de bank, dus mijn adres heb je al…

NIET DUS. Wij accepteren geen bankafschriften, ook niet van onze eigen bank!

Oké… waar ben ik hier beland. In kafkaiaanse taferelen?

Waarom sturen jullie medewerkers geen PDF file met PRECIES wat je nodig hebt, in plaats van aan de telefoon allerlei onduidelijkheden te laten bestaan? Waarom staat het niet op jullie DURE website?

Ik heb geen UTS en geen Aqualectra op mijn naam. (Is een rekening van Flowook goed? Of Digicel? Die worden niet genoemd!)

Dus ga maar naar Kranshi, wachten, op een uittreksel… niet ouder dan 1 maand!

En waarvoor heb dat allemaal nodig? COMPLIANCE.

Alsof ik geld aan het witwassen ben. De klant wordt als crimineel gezien. Terwijl de echte criminelen dit soort documenten makkelijk kan vervalsen, of verkrijgen.

Waarom? Waarom moet contact met de bank zo frustrerend zijn? Waarom kan ik mijn tijd niet besteden aan werk, maar moet in plaats daarvan overal wachten, om van het kastje naar de muur gestuurd te worden?

Door, Ace Suares
te, Curaçao

Een Reactie op “Ingezonden | Compliance

  1. En het is bij de ene bank net zo erg als bij de andere, ze leven nog in een stenen tijdperk van doordruk formuliertjes en wij betalen de hoofdprijs. Tja, je moet wel wat doen voor een economische groei van 0% in 10 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *