Ingezonden | De oorlog van mijn oma

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Martie Genger aan het woord

Zo grijs als as was zij en blijft mij zo verschijnen lang nadat het vuur haar uitgebluste lijf verslond

Op houten handkar zonder banden ploegend door winters gore brij bracht vader ons van Zuid tot ’t hart van Amsterdam steeds heen naar weer, toen nog met vijf in het getal, bonkend glijdend over wegen naar oma vernederd en ontdaan.

Zij gaf aan ons, toen stenen eetbaar leken en bovenburen trouw inruilden voor des vijands gunst en Joden in haar achterkamer schuilden Gestapo aan de overkant in een geconfisqueerd bureau met risico voor eigen leven, het brood uit eigen mond

,,wacht maar als ik dood ben dan zul je aan mij denken”… is wat zij wit en gillend boven aan die trap mij naschreeuwt jaren later in onbegrepen woede van zoveel onverschilligheid van ons door haar gered al was dat alles om het even en als zodanig niet gebeurd.

Martie Genger,

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *