Ingezonden | Diesel

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Naar aanleiding van de dieseldiscussie, hierbij enige informatie ter verduidelijking. In diesel zit zwavel en dit is niet goed voor het milieu en onze gezondheid. Hiervoor is de hoeveelheid zwavel aan banden gelegd door de verschillende overheden op de wereld.

De hoeveelheid zwavel word uitgedrukt in ppm (part per million). Onze huidige door de overheid vastgelegde standaard is 500 ppm. Dit valt onder Low Sulpher diesel.

Toen we nog in het verleden de enorme uitlaatgassen van dieselvoertuigen zagen was diesel vele malen hoger dan 500 ppm, oftewel High Sulpher diesel.

In Europa, de VS en vele andere landen is de standaard sinds 2006 Ultra Low Sulpher diesel met als grens 15 ppm.

Vraag is nu: wanneer past onze overheid deze grens toe?

Henk Pasman,

Curacao

Een Reactie op “Ingezonden | Diesel

  1. Fred Schiedam

    Als je je partij diesel van net onder de 500 ppm nergens meer ingevoerd krijgt, kun je deze dus altijd nog op Curacao verkopen; kortom, Curacao is het afvoerputje van de oliehandel vanwege verouderde/gebrekkige wetgeving. Dus in navolging van de import van Amerikaanse autowrakken, rechtsgeplaattste stuurwielen en Chinese consumentenelektronica/witgoed, op Curacao kan je je B-produkten kwijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *