Ingezonden | Duur reisje

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Tineke Poulino aan het woord.

Met stomme verbazing heb ik het artikel in het Antilliaans Dagblad gelezen. De gehele vaste commissie Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, bestaande uit 7 Statenleden, gaat naar de Intertraffic Amsterdam.

In deze tijd waarin de regering zo weinig geld te besteden heeft voor zo veel goede projecten waaronder de armoedebestrijding onder de bevolking en het onderwijs. De voorzitter Stephen Walroud heeft nog geprobeerd de kosten te beperken door degenen die vorige keer al naar deze beurs waren geweest te vragen dit jaar over te slaan. Tevens heeft hij het voorstel gedaan met economyclass te reizen in plaats van businessclass, maar deze voorstellen werden weggestemd.

Van Meindert Rojer (KdNT), Jaime Córdoba (PS), Charles Cooper (MFK) en Marilyn Moses (MP) had ik dit wel verwacht maar van de Statenleden Eugene Cleopa (MAN) en Rennox Calmes (PIN) had ik een betere opstelling verwacht.

Vliegen deze mensen privé ook altijd businessclass? Hadden ze hier echt geen andere oplossing voor kunnen vinden? Zoals economyclass via de staatskas en privé upgraden als je per se businessclass wil vliegen, met die rijkelijke beloning als Statenlid moet dit toch mogelijk zijn? Hoe kan je met jezelf leven als je bedenkt dat er zo veel mensen hier onder de armoedegrens leven.

Tineke Poulino,
Curaçao

10 Reacties op “Ingezonden | Duur reisje

 1. En dan maar weer de belastingen verhogen omdat er geen geld is

 2. Fred Schiedam

  Opmerkelijk dat men daarvoor naar Europa vliegt, van 13 – 15 nov. wordt de beurs Intertraffic ook in Mexico gehouden; en .. in plaats van politici zou ik eerder ambtenaren uit het departement dat over verkeer en wegenbouw gaat er heen sturen om hun vakkennis bij te spijkeren en contacten op te doen.

 3. En daarna trekken al deze idioten weer belasringgeld verkwistend naar het volgende circus, de Palatino.

  Waar we ons vorig jaar lieten vertegenwoordigen door 3 strafbladen plus 1 moordverdachte.

 4. En dan sturen we ook nog Menki Rojer, een mislukte medewerker personeelszaken op deze peperdure trip.

  De onnozele simpele ziel ziet nog niet het verschil tussen een verkeerslicht en een lantaarnpaal.

 5. Het is jammer dat hun kiezers dit soort nieuws nooit lezen en helaas weten deze halve garen dat ook. Dat is ook de reden dat ze er mee door blijven gaan. Ze weten dat globaal 50 % van dit eiland geen enkele opleiding, noch politieke interesse heeft en ook geen kranten leest.
  Dat biedt mogelijkheden om weg te komen met dit soort acties, zodat je daarna vrolijk kunt zeggen dat Nederland de boosdoener is.
  En zolang ze de bevolking dom houden kunnen ze hier tot in de lengte der dagen mee doorgaan.
  Ruggenaath zou verandering brengen, maar zijn eigen club ministers geeft ook niet het goede voorbeeld, dus dan kun je dit soort uitzuigers eigenlijk ook niets verwijten.

  Triest.

 6. Onbeschaamd meer dan eigenlijk, in short ordinaire
  zakkenvullers zonder oog op de 1/3 van de bevolking die onder de armoedegrens moeten leven.

 7. http://www.kikotapasando.com/2018/02/25/laman-ta-hala-bai-den-waaigat/

  https://www.americangeosciences.org/critical-issues/faq/what-are-natural-warning-signs-tsunami

  Het zekere vóór het onzekere ; niet bedoeld om paniek te zaaien, maar monitor de ontwikkelingen aub.

  Desnoods een serieus moment om aan een algeheel evacuatieplan op te stellen. Welk land biedt nog onderdak aan eilandbewoners in nood op het dichtstbijzijnde continent ?

  En hoe geschiedt het vervoeren ?

  The future is always now. Nu nog meer samenspraak en samenwerking voor een succesvol met eer geschiedenis.

  1

 8. Curaçao heeft daar niets te zoeken, we zijn er te behoudend en verkeerstechnisch gezien nog lang niet aan toe aan hetgeen daar wordt geboden. Men zal hoogstwaarschijnlijk vol verbazing naar een energie besparend stoplicht gaan staan staren, dat wil zeggen degenen die daadwerkelijk naar de intertraffic expositie gaan. De rest krijgt gewoon een aardig reisje aangeboden en gaat bij familie op bezoek zo heeft het verleden ons geleerd. Weggegooid geld voor een land wat nog geen jaar vooruit kan kijken als het op verkeerszaken aankomt en de “verbetereringen” die worden aangebracht helaas vaak verkeerd zijn ingeschat en zelfs verkeersbelemmerend werken. De mensen die nu gaan worden over een jaar of zo alweer vervangen door andere ook niet ter zake kundige figuren. Kijk eens naar de namen op het deelnemerslijstje, op geen enkel moment kunnen zij zich uitgeven als professional op verkeersgebied, geen achtergrond als zodanig en het is dus dus weinig zinvol om aan deze niet ter zake kundige personen, zeker gezien de toestand van de schatkist, geld uit te gaan geven. Maar dit is Curaçao, een aaneenschakeling van zakkenvullerij en zelfbevoordeling. Al zelfbevoordelend gaan we naar het zo verfoeide Nederland om daar zelf beter van te worden, het zou me verbazen als ons land er ook maar iets positiefs aan oploopt.

 9. smerig tuig…er is geen ander woord voor..

 10. Ik ik ik ik ik IK wordt er beter van. Als ik het maar goed heb en de rest kan stikken. Van putjes schepper onder de armoede grens tot de hoogste mensen in de regering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *