Ingezonden: Ebola gaat Curaçao niet voorbij

Brief

Ingezonden brieven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Lex Gonzales aan het woord

Op Curaçao geen beschermende pakken tegen ebola – wat gaan we eraan doen?
In de Amigoe van dinsdag 14 oktober jl. wordt de minister van Gezondheid geciteerd als zouden er op Curaçao geen speciale (lees: 100 procent beschermende) pakken beschikbaar zijn voor de verplegers en verpleegsters die eventuele ebolapatiënten zullen moeten gaan verzorgen op Curaçao.
Op Curaçao en in de regio zouden slechts pakken beschikbaar zijn die werden gebruikt tijdens de uitbraak van de varkensgriep.
Deze (al gebruikte?) varkensgrieppakken zouden volgens de minister ook kunnen worden gebruikt, ‘al zijn deze niet ideaal’.
Beste autoriteiten van Curaçao: zelfs al zou Curaçao alle havens en luchthavens vanaf morgen kunnen voorzien van ebola-controlestations en quarantainesluizen en quarantainebedden etc. – wat Amerika al niet lukt! – dan nog is het een vrijwel aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat ook Curaçao te maken zal krijgen met ebolapatiënten. En dan is dit de reactie van de bewindsman die verantwoordelijk is voor de Volksgezondheid?
Wat moeten die arme verplegers en verpleegsters en dokters en labo-medewerkers en al die andere mensen die met deze ebolapatiënten te maken zullen krijgen – niet in de laatste plaats natuurlijk ook de familieleden en naasten – hier uit opmaken? Dat de autoriteiten van Curaçao het naderende ebolagevaar kennelijk nog steeds niet hebben ingezien en dat we nu al achter in de rij staan bij de producenten van de werkelijk beschermende kleding en uitrusting?
Kunnen de heren en dames Statenleden in dezen misschien nu ook hun verantwoordelijkheid nemen en zorgen dat er met de hoogste spoed extra gelden ter beschikking komen voor het ministerie van Gezondheid om die speciale uitrusting en die quarantainesluizen en -straten en wat dies meer zij aan te schaffen en te installeren en te doen functioneren!
In de tijd van de Koude Oorlog heeft ondergetekende enige malen het genoegen gehad in zogenaamde NBC beschermende pakken van Defensie te mogen functioneren, zonder ooit de echte test te hebben hoeven ondergaan.
Het is te hopen dat wij op Curaçao binnenkort niet allemaal in een dergelijk pak moeten gaan lopen omdat de regering de volksgezondheid heeft verzaakt en de heren en dames politici meer aandacht hadden voor hun herverkiezing, dan voor de realiteit van vandaag: ebola gaat Curaçao niet voorbij!

 

Door:Lex Gonzales
te, Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *