Ingezonden | Een boodschap van solidariteit

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Bisschop Luis Secco aan het woord.

Het droevig spoor van grote verwoesting en dood die de zware orkaan Irma overal waar het langs gaat achter laat, vervult ons met groot verdriet en wij willen daarom ons medeleven en solidariteit tonen met de duizenden slachtoffers.

Wij kunnen als gemeenschap van gelovigen niet ongeroerd en onverschillig blijven bij de beelden en verhalen van dodelijke gevolgen van deze orkaan, aan ons getoond door de communicatiemedia en sociale media hier en in het buitenland.

Ons gevoel van solidariteit en naastenliefde met al deze slachtoffers dient zich te verenigen en ons aan te sporen tot samenwerking om hun noden te helpen verlichten in deze vreselijke omstandigheden.

Maar de menselijke geest zal te midden van ruïnes en puin altijd weer opstijgen en nooit weggeblazen worden. Daarom, laat ons – terwijl wij voor hen bidden – onszelf als kerken, overheidsinstanties, serviceclubs, sociale en commerciële organisaties, stichtingen, banken, scholen, burgerlijke en religieuze organisaties en alle andere groeperingen, organiseren om zodoende manieren te vinden om aan al deze mensen in verschrikkelijke nood een helpende hand te bieden.

Moge Gods gratie en goedheid een grote bron van steun en hoop zijn voor allen die geaffecteerd zijn door de orkaan en moge Hij ook al uw goede intenties en hulpprogramma’s zegenen ten behoeve van onze broeders en zusters in nood, speciaal op Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

In de liefde die ons allen bindt.

Bisschop Luis Secco,
Curacao

3 Reacties op “Ingezonden | Een boodschap van solidariteit

  1. Blaah blah blahh het gebruikelijke zalvende geleuter van een geestelijke die de eigen misstanden alhier keurig blijft afdekken, of niet Secco?? Wat een onzin toch waar men maar in blijft trappen. Gods gratie en goedheid?? Nou, bedankt voor de storm.

  2. Jouw God heeft de afgelopen dagen weinig van zijn goedheid laten blijken en de teloorgang van het eiland laten gebeuren. Waarom zou Hij achteraf (een beetje te laat) wel van Zijn goedheid blijk geven Secco?
    Ik verneem het graag van je.
    ((Geloof is opium voor het volk (K. Marx)).

  3. Het beeld dat ik van Jezus heb, is van iemand die een sobere leven op aarde heeft geleid en zich altijd tussen de ongelukkigen (de hoeren, bedelaars, dieven, daklozen, enz. enz. ) der aarde bevond. De reden waarom steeds meer mensen zich van de kerk afkeren, komt door de hypocrisie van de katholieke kerk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *