Ingezonden | Een kat in het nauw maakt rare sprongen

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Jonkman aan het woord

WELLICHT IS dit spreekwoord van toepassing op de voortrekker van het huidige kabinet van Curaçao.

Het is toch van de domme dat er door ten minste twee bewindsvoerders hele rare kattensprongen gemaakt worden, die alle lachspieren in training brengen, ware het niet dat de situatie zo serieus is.

Eén hot topic vult de kranten, de radio- en televisie-uitzendingen: Gezondheidszorg en ons milieu.

Ik vergeet niet meer hoe de ‘voortrekker’ van ons kabinet bij de vorige muggenplaag met chikungunya een verbod oplegde voor de invoer van het zo gevraagde RheumaXStrenght. Hij als arts was toen verantwoordelijk voor de gezondheidszorg. Nu zie ik het opeens in de botika. Ook toen werden wij, de brave burgers, aan een politiek lijntje gehouden. Iets van de geschiedenis geleerd?

Als ik vanuit mijn studeerkamer in de rooi kijk, nee, niets geleerd. Deze rooi is helemaal vol gegroeid. Voor mijn huis wacht een stampvolle kliko al twee weken om geleegd te worden. Resultaat: omvergegooide kliko’s, bijzonder ‘hygiënisch’. En zo gaan we dansend op de ritmen van de tumba zika omarmen. Ik snap niet dat de bewindvoerder voor ons toerisme niet woedend met zijn vuist op zijn bureau slaat, want er komen afmeldingen door zika. Maar nee, hoor, de show must go on. Een ander punt. In ons Koninkrijk is Defensie in Nederland verantwoordelijk voor de gezondheid van het personeel, dat hier gestationeerd is en dus willen ze metingen doen.

Beste ‘voor-, na- en achtertrekker’, je zou nu juist die geste moeten omarmen, Defensie betaalt immers alles! Of ben je zo bang dat er nog veel meer, maar dan ook meer onafhankelijk verkregen metingen aan het daglicht komen, dwars door de Isla-wolken heen bij tijd en wijlen. En dat wil je juist niet hebben. Nederland heeft aangeboden om mede alles in het werk te stellen om samen te gaan werken in de Isla-zaak. Er zijn genoeg opties. Maar, denk er aan: zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

DS. JAN JONKMAN-EM

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *