28 C
Willemstad
• zaterdag 20 april 2024

Democracy now! | Wednesday, April 17, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 17 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Tuesday, April 16, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 16 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, April 15, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 15 april 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Een klap in het gezicht van Curacao

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Een klap in het gezicht van Curacao
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of bedreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jeannette L. Cratz aan het woord

Waarom Curacao van de wal in de sloot raakt en moet ploeteren in een modderig overblijfsel van onze staatkundig structuur is mij heel duidelijk geworden gedurende het afgelopen weekeinde. Gezichten die ik achter het belang en de integriteit van Curacao heb verwacht, staan ineens in volle glorie opgesteld tegen het land dat hen in de gelegenheid heeft gesteld zich tot wereldniveau te verheffen.

Degenen die op eigen houtje een internationale carrière uit het iets hebben moeten opbouwen, vragen zich af hoe het mogelijk is dat anderen die dankzij integer Curacao hun opmars in Europa hebben ondernomen, nu het lef hebben om Curacao een klap in het gezicht te verkopen.

Met afschuw heb ik kennis genomen van een verwrongen stuk realiteit door Rutsel Martha, oud-politicus van Curacao die in het financiële gedeelte van de Miami Herald de groep van 12 steunt met halve waarheden. De schade die hij aanricht is enorm, maar personen die zijn kantoor in Europa willen opbellen hebben direct het nummer bij de hand. Dat is toch fijn, meneer Martha? Of niet?

Hoe durft u Curacao op deze wijze belachelijk te maken ten gunste van een groep waarvan de leider wegen veroordeling door de rechter geen premier mag worden? Hoe durft u het gezicht van integer Curacao kapot te maken om een bende, die de Statenzaal heeft bezet en onteerd naar het Europees Hof te begeleiden? Hoe durft u zonder presentatie van belangrijke feiten zoals het ontstaan van de Groep van 12 middels sluwe middelen, Curacao af te schilderen als een bananenrepubliek?

Men heeft mij niet met een banaan op dwaalspoor kunnen zetten. De carrière die ik op Curacao en in het buitenland heb opgebouwd is niet afhankelijk geweest van politieke benoemingen en de gunst van politici. Wij, die onze hemdsmouwen hebben opgerold, hebben moeten werken voor de kost terwijl bepaalde betaalde krachten nooit hebben kunnen aangeven wat ze precies gedaan hebben voor dit land.

Wij danken u vriendelijk voor uw strategie Curacao de genadeslag te verkopen in een politieke klucht. Deelnemers laten het ware gezicht zien voor Curacao het gordijn laat vallen op een modderig geheel opgedirkt met foto’s van veroordeelden, verdachten, onderzoek naar politieke omkoperij, witwasserij van politiek die nu in de vuilnisbak van onze geschiedenis belanden.

Bij het scheiden van de markt, leert men de kooplui kennen.

Jeannette L. Cratz,
Curacao

2 reacties

  1. Jeannette Cratz beschrijft een waarheid die niemand wil horen. De meeste politici en hun dienstverlenende vrienden zitten er niet om het land en de samenleving te dienen, maar om op een niet-ondernemende manier geld te verdienen. Om dit te kunnen doen moet je lak aan alles en iedereen hebben, zolang jij er maar beter van wordt. De vraag is of deze houding aangeboren of aangeleerd is. Als je kijkt naar Martha en Ribeiro hebben ze beide een overeenkomende carrièreverloop. Beide begonnen bij een zogenoemde integere partij, maar zijn beide ook door deze partijen op een dwaal spoor gezet. Waren zij niet bekwaam genoeg of voerde ze niet uit wat de partijbazen hun opdroegen? Ook Rhuggenaath is destijds uit de politiek gestapt (de reden is nooit bekend gemaakt), maar hij mocht terugkomen zolang hij zich aan de instructies hield. Dat heeft hij gedaan en is nu zelfs partijleider. Al deze (ooit eens) young professionals zijn er allemaal op uit om carrière te maken over de rug van anderen. Het is ook schandalig dat ze een hele samenleving besmetten met hun persoonlijke drang en dienen daarvoor afgerekend te worden. Samengevat door mevrouw Cratz “De carrière die ik op Curacao en in het buitenland heb opgebouwd is niet afhankelijk geweest van politieke benoemingen en de gunst van politici. Wij, die onze hemdsmouwen hebben opgerold, hebben moeten werken voor de kost terwijl bepaalde betaalde krachten nooit hebben kunnen aangeven wat ze precies gedaan hebben voor dit land.”

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties