Ingezonden | Emmabrug toeristeninfo

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord.

Verzoek aan CPA de toerist behulpzaam te zijn met moderne informatie over de openingstijden van de Emmabrug. Plaats een grote digitale aftelklok aan beide kanten van de brug. Hierop kan de toerist lezen hoe lang het nog duurt voor de brug weer betreden kan worden, dit kan in meerdere talen.

De burger die aan komt lopen ziet dat bv over twee minuten de brug opengaat. Tevens laten zien dat de Ferry op 100 meter afstand is.

Illustratie Henk Pasman

Henk Pasman,
Curacao

6 Reacties op “Ingezonden | Emmabrug toeristeninfo

 1. Het is mij duidelijk, Henk. Het was niet bedoeld als kritiek moge dat duidelijk zijn
  Gr.

 2. Nog een voorbeeld: Op 28 augustus heb ik een foto gestuurd naar OW, keurig antwoord gekregen, maar is nog steeds niet opgelost: De laagste vogel op het rijkseenheidmonument staat op het punt van afbreken en zal vandaag of morgen gebroken op de grond liggen. Kijk maar hoe scheef deze vogel is. Kosten zijn dan meer , ipv het nu verwijderen en dan vervolgens repareren. Aan de achterkant van dit monument is er nog één schijnwerper over van de vier, de anderen zijn gestolen.

 3. @ Jan, al mijn bijdragen gaan rechtstreeks naar de de desbetreffende instantie, in dit geval naar [email protected]. Probleem is vaak dat als ik het alleen daar naar toestuur gebeurt er niets, maar als ik het in de krant zet dan is er vaak wel actie. In dit geval heb ik deze info al eens naar CPA toegestuurd een jaar of wat geleden, krijg dan geen antwoord. Nu weer eens geprobeerd. Ook naar alle Statenleden gemaild! Wij willen wel de toerist op bezoek hebben, maar besteden in mijn ogen veel te weinig aandacht aan de toerist als hij op het eiland is. Neem het voorbeeld van de Curaçao en Dushi letters op Wilhelminaplein. Om een foto van Curaçao te maken moet je rekening houden met het verkeer. Bij de Dushi letters sta je na regen in de modder. Op de Curaçao letters plaatsen we drie spotlights naar de fotograaf toe, hoe verzin je het! een ervan is al maanden kapot en aan het knipperen, niemand die erover gaat ziet dit. Iemand heeft hem nu maar met de hand omgedraaid. Het waterfontein heeft nooit gewerkt. Er is bij de restauratie niet goed nagedacht over dit hele project. CPA heb ik ook al eens gewezen op het ontbreken van reddingsbanden op de Handelskade. enz

 4. In veel steden, niet zo lang geleden was ik voor zaken in Calgary en ware de 2 voetg bruggen eveneens voorzien van digitale informatie, in veel steden wordt overigens digital information gegeven hetzij voor een brug of anderszins. Alleen was er in Calgary nog een aardige video aan toegevoegd waarop de voetganger leuke info kon terugvinden, en er werd dan ook flink gefotografeerd.
  Verder vind ik Henk’s bijdrage’s vaak wel nuttig, maar als je echt iets wilt bereiken met een ‘open letter’ dan stel ik toch echt voor de CPA met je idee rechtstreeks te benaderen. Dat geldt uiteraard voor elk projekt waarvan je denkt dat kan beter.
  Niet iedereen leest mi nl de knipselkrant/AD of whatsoever. Zo bel ik regelmatig met DOW, als er weer gaten in de weg rollen, wat dan keurig wordt gemaakt.

 5. Beste Frank,
  Ik stel niet voor een lelijk bord, maar moderne digitale info, waarin een aftelklok plus in meerdere talen de benodigde informatie die langs gaan. De foto met daarop deze informatie is alleen bedoeld voor de foto ter illustratie. Het komt ook ter vervanging van het huidige bord in 4 talen. Daarnaast niet alleen voor de toerist, maar ook lokaal om te zien of je gebruikt maakt van de ferry of niet. Daarnaast is mijn ervaring elke keer weer opnieuw , zoals ook gisteren met twee cruise-schepen, dat de toerist het bord niet leest en bv aan mij vraagt hoe of wat. De blauwe vlag is moeilijk te zien op de brug vanuit Punda en dan weet je nog steeds niet hoe lang nog! Heel vroeger toen we nog met de auto over de brug mochten stond er een handmatige klok en kon je beslissen of je om gaat rijden of niet en hoe lang je nog moest wachten. Daarnaast heeft het geen enkele zin om dansleraar en verkeersonbenullen en dushi hende erbij te halen. Boodschap is eerst goed lezen vervolgens proberen te begrijpen. Als je dan nog nadere info nodig hebt, vraag die dan eerst en sta niet meteen klaar met je negatief oordeel.

 6. Henk Pasman levert altijd zinvolle bijdragen aan dit forum, daarom vreemd dat hij nu voor de tweede keer in een week de plank volledig mis slaat, na zijn eerste misser met files op de Caracasbaai.

  Waarom een lelijk bord neerzetten terwijl de toerist alle tijd heeft en een alternatief met de nabije gratis veerboot?

  Denkt Pasman werkelijk dat dit bord een lang leven beschoren zou zijn? Ondanks een peperdure reis van dansleraar Walroud en een handvol andere verkeersonbenullen uit de Staten naar een verkeersbeurs in Europa kunnen we niet eens onze stoplichten aan de praat houden, en dan dit bord wel?

  Als het al zou gaan werken is het in no time door onze dushi hende vernield.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *