Ingezonden | Ena Dankmeijer-Maduro een opmerkelijke vrouw

Ena Dankmeijer Maduro met John Baselmans

Ena Dankmeijer Maduro met John Baselmans

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Ik heb het voorrecht gehad om deze vrouw te mogen kennen vanaf de eerste week dat ik op dit eiland kwam wonen. In 1982 werd ik door haar uitgenodigd en zat ik met haar en haar echtgenoot in de woonkamer wat uit keek op toen nog de plantage Rooi Catootje. Ik heb in die tijd verschillende tekeningen voor haar mogen maken. Later, toen ik ging schrijven, kwamen ook al mijn boeken in haar Mongui Maduro Bibliotheek te liggen en verschillende malen heb ik haar daar nog mogen ontmoeten.

Totdat er bij deze bibliotheek een ander bestuur kwam en mevrouw Ena kennelijk niet meer de zeggenschap had over haar kindje. Ik kreeg via Facebook te horen van een van de bestuursleden van die bibliotheek dat mijn boeken “rommel” waren en dat ze geen waarde hadden! Op dat moment heeft mevrouw Ena dit nog rechtgetrokken en liet me toen weten dat elk geschreven stuk waarde heeft.

Doch later bij het aanbieden van mijn laatste boeken werd ik in de kou gezet. Ik kon de boeken bij de receptioniste achter laten en daarna is er geen contact geweest van deze bibliotheek. Zelfs geen simpel telefoontje dat ze de boeken ontvangen hadden. Mevrouw Ena was duidelijk niet van dit voorval op de hoogte omdat zij wel altijd mensen correct benaderde en dat met wederzijds respect, iets wat we de laatste tijd zeker missen.

Mevrouw Ena Dankmeijer-Maduro u was een vrouw die respect afdwong, u was een bijzondere vrouw en het was voor mij een grote eer dat u toeliet dat mijn werk (tekeningen en boeken) in uw bibliotheek mochten staan. We zullen u missen.

Dank u voor de leerzame tijd met u.

John H Baselmans-Oracle

Dokterstuin 237

Tel 8643595

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *