Ingezonden | Excuses aan Fa Si Oen

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Jan Huurman aan het woord.

Op pagina 2 van het Antilliaans Dagblad van vrijdag 16 augustus staat dat de Inspectie voor de Volksgezondheid excuses heeft aangeboden aan de chirurg Fa Si Oen. Daarbij wordt gemeld dat de toenmalige Inspecteur- generaal Jan Huurman twee jaar geleden aan deze chirurg een aanwijzing heeft opgelegd vanwege het feit dat Fa Si Oen geen chirurg was c.q. zou zijn.

Echter, Jan Huurman had op het moment van de aanwijzing geen enkele functie op Curaçao, hij was niet op het eiland. De aanwijzing is van de eerste maanden van 2017, terwijl de benoeming van Jan Huurman tot Inspecteur-generaal pas eind juli 2017 is ingegaan.

Verder bevat de berichtgeving een tweede onzorgvuldigheid. Dit betreft de aanleiding tot de aanwijzing aan de heer Fa Si Oen door de toenmalige Inspecteur Gezondheidszorg Pereira. Het is namelijk Fa Si Oen zélf geweest die na zijn artsexamen ‘vergeten’ is om zich in te schrijven in het opleidingsregister voor chirurg. Dat, en geen enkel ander feit, is de reden dat de arts Fa Si Oen begin 2017 in het BIG-register van Nederland niet als chirurg was geregistreerd. De toenmalige Inspecteur Gezondheidszorg heeft dit terecht geconstateerd.

Dat Fa Si Oen in de daaropvolgende maanden deze omissie heeft gecorrigeerd, doet niets af aan zijn eerste falen. Derhalve: omdat de aanwijzing gebaseerd was op een omissie door de heer Fa Si Oen zelf, heeft de Inspectie Volksgezondheid onder mijn leiding nooit aanleiding gezien om excuses aan te bieden.

Dat de heer Keli dat nu wel doet, is voor mij niet te begrijpen – excuses voor een fout die nooit gemaakt is, zijn in feite een belediging aan het adres van voormalig Inspecteur Gezondheidszorg Pereira.

Met vriendelijke groet,

Jan Huurman, arts M&G (voormalig Inspecteur-generaal Volksgezondheid), Nederland

5 Reacties op “Ingezonden | Excuses aan Fa Si Oen

 1. Uit de behoefte van Huurman te moeten reageren blijkt dat hij terrecht (tot 2X toe) van het eiland gebonjoured is. Niets geleerd hebbende de eerste keer, meende hij zijn achterbakse politieke spelletjes te kunnen herhalen. Anderen moeten nu zijn troep opruimen.

 2. Deze situatie en het gedraai en een vals beeld creëren is typisch voor laf Curaçao. Om de werkelijkheid heen draaien en hopen dat de domme massa het slikt. Ik vraag me af wat men van deze Fa Si Oen nodig heeft, of wat hij weet. Duidelijk is dat de inspectie er nu maar een draai aan geeft. Onbetrouwbaar borrelt bij mij boven. Mag hij nu ook weer in het Sehos werken ondanks een rechterlijk verbod, of is dat de volgende stap van deze novella.

 3. Dus Keli is niet meer dan een laffe loopjongen van Suzy Romer, zoals we die herkennen in Remigio Booi van Studiefinanciering of Karel Frielink van Insel Air.

  Bitch Suzy Romer heeft zowel Huurman als Pereira weggestuurd, die waren te lastig voor haar gefortuneerde artsen vriendjes.

  Pereira heeft Nadat Romer hem aan de kant zette als een Tilly Pikerie jaren met behoud van riant salaris thuis gezeten, en doet dat wellicht nog, omdat Suzy Romer geen zaak tegen hem durfde te beginnen omdat er geen enkele zaak was.

  Je gaat je zo langzamerhand afvragen of we niet beter af waren met MFK dan met PIN.

  Want Gerrit Schotte beging zijn misdaden nog openlijk, niet Alvin Daal-iaans.

 4. De loslippigheid van Huurman heeft hem de das om gedaan, dat had hij moeten weten op een eiland waar de overheid gewend is om dingen onder de pet te schuiven. Ook nu moet en zal hij de publiciteit blijven zoeken, de man is ongelooflijk media geil.

 5. Curacao revisited

  zonde dat mensen met principes zoals Jan Huurman van dit eiland worden weggepest en naderhand nog een trap na krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *