Ingezonden: Financial Trip Una 2013

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” ” aan het woord…………..

Controles en nog meer controles

New York is nog steeds het kloppend hart van de zakenwereld. Reden genoeg voor de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) om toekomstige financiële adviseurs een kijkje te laten nemen in de keuken van vooraanstaande financiële instellingen in New York, maar ook in Washington. 23 derdejaarsstudenten vertrokken woensdag 13 maart richting The Big Apple voor een studiereis van twee weken.

Vandaag is het echt begonnen. Dag twee blijkt interessant te worden, omdat we een kijkje zullen nemen bij het International Monetary Fund (IMF) en de Security Exchange Commission (SEC).

Om half tien waren we binnen bij het IMF en moesten we door de veiligheidscontrole. Na een half uur kwam een vertegenwoordiger van het IMF ons halen en leidde de hele groep naar de zaal. Hier zat Alex Rumax, Chief Division of the Asia Pacific Department, klaar om een lezing voor de hele groep te geven.

Het IMF heeft 188 leden over de hele wereld. Verder legde Rumax in zijn presentatie uit wat de taken zijn van het IMF. Het is een internationale bank die als een ‘Credit Union’ fungeert voor haar leden. Het IMF heeft een aantal belangrijke taken, zoals supervisie, kredietverlening, begeleiding en goed beheer.

Rond twee uur was SEC aan de beurt. Hier moest de hele groep weer door de veiligheidscontroles. Daarna werden we naar een wachtruimte gestuurd. Na een tijdje kwam er een meneer binnen en begroette ons in het Nederlands: goedemiddag. Zijn naam was Michael Moore en hij is Senior Counsel International Affairs. In zijn presentatie legde hij in details uit hoe de structuur van SEC in elkaar zit.

SEC is een onafhankelijke organisatie, die publieke bedrijven die in waardepapieren handelen registreert. De drie belangrijkste functies van SEC zijn regelgeving, registratie en juridische regelgeving. SEC heeft in totaal elf departementen verspreid over de Verenigde Staten, in onder andere New York, Chicago, Miami, Denver en Boston. En het hoofdkantoor van de gehele organisatie zit in Washington DC. Het personeel van SEC bestaat voor het grootste deel uit advocaten en accountants. Verder hebben we een rondleiding gekregen door een gedeelte van het gebouw. De ‘supervision room’ was een van de zalen die we hebben bezocht en tevens konden we aanschouwen hoe het hele systeem van Bloomberg per seconde verandert. Bloomberg is een vooraanstaand computersysteem, dat toegang geeft tot nieuws over de zakelijke en financiële markt. Het levert wereldwijd economisch nieuws, voorspelt de toekomst voor aandelen en koersen en het verstrekt persoonlijk financieel advies.

Als studenten van de UNA waren we erg blij dat we de gelegenheid hebben gekregen om deze twee organisaties van dichtbij te bekijken. We kunnen zeker terugkijken op een succesvolle en leerzame dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *